Jak vybrat nejlepší mobil dle recenzí

Od: Datum: 06.09.16 14:26 odpovědí: 6 změna: 13.09.16 09:30

Rád bych se ostatních diskutujích zeptal, jak vybíráte mobily podle recenzí?

Chtěl jsem si vybrat mobil podle aktuálních srovnání recenzí a trochu se v tom ztrácím. Například na Heuréce jsou první TOP3 Apple iPhone 5S 16GB, Xiaomi Redmi 3 2GB/16GB a Huawei P9 Lite Dual SIM. Ostatní test weby nabízejí spíše recenze konkrétních produktu a např. na tomto webu http://www.testado.cz/zebricek-mobilnich-telefonu/ jsou jako top uvedeny Samsung Galaxy S7, HTC One M7 a Samsung Galaxy S7 Edge, tam recenze vychází na základě zahraničních review. Zajímalo by mě, podle čeho vybíráte vy, když potřebujete jednoduché srovnání a nechcete pročítat všechny podrobné recenze?


doplněno 06.09.16 14:40:

Tady je ještě seznam webů, které jsem procházel při hledání:

http://mobilni-telefony.heureka.cz/

http://www.testado.cz/zebricek-mobilnich-telefonu/

http://www.mobilmania.cz/recenze/sc-146/default.aspx


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: bmbx®
Datum: 06.09.16 14:37

Zásadně nevybírám nic dle recenzí, ať už odborných recenzentů (mnohdy píší 3,14čoviny) nebo uživatelských (ty jsou zase 50:50 ) . Vždy si sám pro sebe zadám co od toho chci, co víc preferuji a je to. Většinou dávám na první dojem, jak mi něco padne do oka tak to musí být moje *smich*

V anketě pro mě není jediná vyhovující odpověď...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 06.09.16 14:42

Mám to podobně jako bmbx. Taky vybírám podle toho co sám od mobilu očekávám. Recenze můžou moje rozhodnutí případně potvrdit (reálné zkušenosti majitelů), ale určitě to není berná mince. K recenzím na Heuréce - spousta lidí koupí právě na základě "žebříčku oblíbenosti", který se odvíjí od množství prodaných kusů, což ale nemusí znamenat, že se zároveň jedná o dobrou volbu. Jen to prostě někdo koupil proto, že viděl, že to ostatní taky kupují. A čísla narůstají. Komerčním recenzím z principu nevěřím.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 06.09.16 14:47
avatar

Ani pro mě není v anketě vhodná volba. Mobil používám k telefonování, posílání SMS a jako diář, budík, občas jako jednoduchý foták (když zrovna není po ruce lepší). Všechno ostatní je pro mě zbytečné, Internet jsem nechal zablokovat hned po koupi. Takže při výběru nového mobilu se vše potřebné dozvím z technických parametrů. Recenze nepotřebuju.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 06.09.16 15:01
avatar

Vybiram podle doporuceni na foru od androidu. Tam jsou lide , co se v tom vyznaji. Na heurece pise kazdy brigos , co breci , ze dotykac nema tlacitka ...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 06.09.16 15:43

iPhone bych nebral, jestli jsem dobře pochopil kolegy z práce, kromě Applu s ničím dalším "nekamarádí", takže přetahování souborů z MT do PC a obráceně kdekoliv je nemožné. Xiaomi má kolega z práce a je spokojený, dělá i pěkné fotky, já mám HW P8 Lite a kromě nefunkčnosti OTG (podpora USB flashek) a podle mého názoru nekvalitních fotek jsem také spokojený, jak je na tom P9 nevím. Určitě bych se ještě podíval na Samsungy, předtím jsem měl S3 a myslím si, že dělal hezčí fotky jak můj HW.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: otg
Datum: 06.09.16 16:50

No to OTG nejsou jen flešky. Třeba taky externí klávesnice. Nebo myš. Moc vhodná, když nejde dotyk. Aspoň vysypu data. A co takový tv tuner. Malá hračka, ale kdekoliv si pustim tv program pokud je signál.

Bez OTG nebrat.

Ohodnoceno: 1x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.