Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

5.1 zvuk z televize

Od: marty777 odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, mám rok a půl starou televizi LG 50PH660S. Chtěl bych to udělat tak, že když si v telece stáhnu film (třeba Avatara v BR) z videotéky o2 nebo na Alze, aby mi to hrálo v 5.1 zvuku. Co je k tomu potřeba? Stačí jen domácí kino nebo i něco jiného? Umím to udělat na PC ale u televize ne :( díky všem za radu

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Musíš mít repráky, které jsou v sestavě 5.1, popřípadě 7.1, 8.1.

Televize by měla podporovat THX nebo musíš mít k tv receivr. Já mám obyčejnou televozy LG 80 palců, starou asi 5 let a mám k ní pc reproduktory Logitech 5.1. Mám to připojené přes optický kabel a hraje to bombasticky.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, potřebujete film, který má zvukovou stopu ve formátu prostorového zvuku a tento zvuk dostat do zvukového zařízení, které prostorový zvuk přehrává (a má správný počet reproduktorů). TV má dva repro, tak přímo z TV jde zvuk stereo.. Když si pořídíte domácí kino s 5.1 zvukem a film budete přehrávat v něm, tak po připojení k TV (pro obraz) dostanete prostorový zvuk. Stejného efektu by se mělo docílit, když budete film přehrávat z ext. HDD připojeného k TV a ta bude připojena ke zvukovému zařízení 5.1 (TV má dle specifikace i kodek pro prostorový zvuk) - a vše je to otázka správného propojení konektorů a nastavení v menu TV. Zdravím!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]