Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodlužovák na zahradu - síla?

Od: jaraz® odpovědí: 3 změna:

Již několikrát se mi podařilo přeseknout nůžkami na živý plot prodlužovačku. Sice jsem to opravil,ale přece jen to není ono.Chtěl bych novou prodlužku,je mijasné,že zásuvka a zástrčka budou gumové,ale jaká síla 25 metrového kabelu? Používám jen na el. sekačku a výše uvedený plotostřih.

děkuji a hezký den

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Při té délce rozhodně 3 x 2,5 mm2. Ono by to sice při 3 x 1,5 mm2 taky fungovalo, ale vzhledem k délce by vznikal velký úbytek napětí, což motoru nedělá dobře a klesá jeho výkon. Taky by při slabém kabelu nemusela fungovat ochrana při zkratu, či přetížení (příliš velký odpor smyčky). Nejlepší je kabel gumový, ale je výrazně těšší a protože je černý, není v křoví moc vidět, takže ho snadno střihnete.

asd1
hodnocení

2x

Pokud to nebere víc jak 2 kW tak na 25m v pohodě stačí 3x1,5.

3x 2,5 je lepší, ale zbytečně těžká na tahání za sekačkou.

V síti mám 230V a používám prodlužku 30m 3x 2,5 a za ní 25m 3x 1,5, někdy i ještě další 25m 3x 1,5 a bylo to v pohodě i na špalkování s 2 kW pilou - úbytek výkonu ani přehřívání jsem nepozoroval (taky jsem se délky prodlužováku bál tak jsem to sledoval)

hodnocení

díky za odpověď,bude to 3x1,5 protože odběr je opravdu minimální a 3x2,5 by byl problém hlavně u plotostřihu,kdy jej držím v délce 25 metrů nad hlavou -to bych asi nezvládl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]