Nejste přihlášen/a.
Ano, přesnost GPS záleží na mnoha faktorech, počasí, terénu (v lese nebo v průchodu ulicemi, na poli) a i na samotném modelu a také jedna věc je hlášená (proměnná)přesnost přijímače, kterou zobrazuje a skutečná odchylka, která zjistíš na fotomapě( za přepokladu, že je seřízená mapa), může to být od <1m po 20m
GPS je v tomto ohledu velmi přesná. Řádově na jednotky metrů. Vzhledem k tomu, že se jedná původně hlavně o vojenský systém, tak technická přenost za pomocí doplňkových metod je až na centimetry.
Proč je důležitých 10 metrů? 10 metrů ujede autobus za sekundu, možná trošku víc. To se dohadujete o tom, že autobus odjel o dvě sekundy dříve ze zastávky?
Dobrý den. Podle toho co píšete si myslím, že pravdu můžete mít Vy i oni. Pokud podle jízdního řádu máte na přestup 2 minuty, tak to neznamená, že to musíte stihnout. Pokud první spoj má 2 minuty zpoždění, a druhý jede přesně, nestihnete to. Když druhý spoj jede přesně, chyba není na něm, není důvod si stěžovat. To myslím může dopravce ověřit pomocí GPS. Když první spoj jede o 2 minuty později, chyba nemusí být na něm - kvůli hustotě provozu, většímu počtu cestujících, pomalému vozidlu které nelze předjet, ... . Problém by byl pouze pokud druhý spoj odjede dřív než má odjet. Myslím, že dopravce MHD nezaručuje návaznost spojů, autobusy MHD na sebe nečekají. Pokud to chcete řešit s dopravcem, dopravce to může vyřešit posunutím příjezdu prvního spoje o 2 minuty později. První spoj bude jezdit podle jízdního řádu a bude z jeho strany vše v pořádku.
Dobrý den. Těžko mohu soudit, nebyl jsem tam, je to tvrzení proti tvrzení. Píšete, že se to stává často. Jediné co mě napadá - zjistit telefon na dopravce, a až se to stane, zavolat dopravci: Jsem na zastávce X, za minutu má jet spoj Y, vidím ho v dálce odjíždět. Můžete zajistit aby se pro mne vrátil, nebo mi proplatíte taxi? Spěchám do práce, jak to chcete rešit? Možná to k ničemu nebude, ale když budete takto volat několikrát týdně, k tomu napíšete pokaždé dopravci a odvoláte se na telefonát, těžko vám pokaždé odpoví, že spoje jezdí přesně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.