Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domaci kino-pripojeni

Od: bdbdndbdn odpovědí: 5 změna:
Zdravím,mam starsi domácí kino PANASONIC SA-HT870 a chci se zeptat zda půjde připojit s telivizi novou plasma Samsung.když ho propojim pomoci skartu půjde zvuk v 5.1? Dekuji a chci se zeptat zda když vymenim pripadne přehrávač od domácího kina za lepai zda půjde.dekuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cinematic*
hodnocení

1x

Dobrý den, SCART nepřenáší zvuk ve formátu 5.1. Součástí této sestavy domácího kina byly i reproduktory, které se zapojovaly do aktivního subwooferu a ten zase speciálním kabelem do přehrávače. Optický ani jiný digitální výstup přehrávač nemá, takže ho nelze připojit k receiveru. Pokud ho propojíte s TV pomocí SCARTu, zvuk bude pouze stereo.

doplněno 30.08.16 10:36:

jofa: vždyť píšu v poslední větě, že po propojení přehrávače s TV pomocí SCARTu bude zvuk pouze stereo, nebo mi něco uniklo?

doplněno 30.08.16 10:51:

jo už rozumím, já odpovídal na dotaz propojeni kino-TV, samozřejmě souběžně lze mít zapojené i 5.1 repro, které by měly být součástí přehrávače

jofa*

cinematic. Tady Vás částečně opravím nebo lépe upřesním. Připojením scart k tv bude v tv stereo, jinak doufám použije 5.1 v přehrávači a bude mít vícekanálový zvuk za předpkladu nahrávky na DVD 5.1.

doplněno 30.08.16 10:29:

Speciální kabel z přehrávače do subwooferu a tam kabely do reproduktorů.

doplněno 30.08.16 10:48:

Neuniklo. Já jen pokud to propojí scart s tv tak může mít i 5.1 zvuk.

kakamila
hodnocení

0x

Z DVD ano.Pokuď má telka digitální optický výstup...,jinak TV jen jako zobrazovač.Zkuste příště koupit nějaký AV-receiver s HDMI.K němu připojíte zdroj signálu(settopbox nebo Bluray),případně dokáže obousměrně komunikovat přes HDMI s TV.

bdbdndbdn
hodnocení

Jak tedy připojit aby byl zvuk 5.1 vše mam celou sestavu.dekuji
cinematic*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]