Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dobrý set top box

Od: zdenula* odpovědí: 11 změna:

Zdravím,jsem z Kroměříže a pomalu budu potřebovat set top box.Televizi mám asi 3 roky je to samsung lcd,ale budu potřebovat set top box.Můžete mi nějaký poradit.V obchodě mi můžou nabídnout,něco,co nikdo nechce.Děkuji moc.zdenula

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

A není to celkem jedno, když se za 5 let zase bude cosi měnit a stejně si budeme muset kupovat nová zařízení? My jsme si předloni ke staré televizi v pracovně koupili jakýsi levný z Mallu.cz a je to dobrý.

hodnocení

2x

Funkci mají všechny stejnou, rozdíl je v ovladači, aby vám šel do ruky. Ten budte používat každý den místo TV. Zajděte si je omrknou na Zachar nebo Hulínskou.

mytrix*
hodnocení

0x

Je to jedno. Ale docela me zaráží, že 3 roky stará televize by neměla DVB-T tuner. Takové se na truhu snad ani v té době nevyskytovaly. Co to máte za typ televize?

doplněno 29.08.16 13:06:

Tak to je naprosto zbytečná úvaha. DVB-T2 bude v provozu nejdříve za 1-2 roky a kdoví, zda se ten termín ještě neposune.

zdenula*
hodnocení

Zdravím mytrix®

,myslela jsem dvb-t2.Vámi zmiňovaný tuner samozřejmě podporuje.díky z

zdenula*
hodnocení

Je to SAMSUNG UE 32H5000W,bohužel tuner DVB-T2 nepodporuje,dívala jsem se teď do manuálu.Tyto televizory se už neprodávají,naposledy asi před 2 roky.Už teď přestávají vysílat některé programy a postupně budou údajně vypínat další. Já bych si toho ani nevšimla,ale sousedka se mě ptala,jestli mi jdou něteré programy.Prima Love Zoom,Max,O´čko,nějaký Barrandow a Slováci.Možná se jedná jen o určitý kmitočet.Sorry,jestli píšu hlouposti.z

mytrix*

Ta to Vám tvrdí pěkný nesmysl. Tyto stanice se přesouvají maximálně mezi multpiplexy, ale nikoliv do DVB-T2. DVB-T2 je v současné době čistě experimentální platforma a žádné trvalé programy, které by jste nyní přijímala, tam nejsou.

Přesun na DVB-T2 je plánován až na rok 2021, do té doby budete mít i novou televizi. Podrobnější informace zde antena.cz/...

doplněno 29.08.16 13:36:

Jen pro představu..

- 30. 6. 2016 prezentován návrh Rozhodnutí ze strany Rady EU o DVB-T2

- 20. 7. 2016 Vláda ČR schválila DTT strategii a přechod na DVB-T2

- září 2016 – spuštění certifikace set-top boxů pro DVB-T2 v České republice

- září až prosinec 2016 – spuštění testovacího vysílání DVB-T2 v Praze, Brně a Ostravě

- prosinec 2016 až únor 2017 – Evropský parlament by měl hlasovat o DVB-T2

- do prosince 2017 – celoplošné pokrytí ČR přechodovými DVB-T2 sítěmi

- do prosince 2017 – mezinárodní kmitočtová koordinace, která určí jednotlivé kanály pro jednotlivé státy

- do června 2018 – národní plán uvolnění pásma 700 MHz, tedy plán přechodu z DVB-T na DVB-T2

- v roce 2020 – Vláda rozhodne o finálním termínu vypnutí DVB-T sítí

- do 1. 2. 2021 – vypnutí a konec DVB-T (předběžný termín)

- 2021 – po ukončení přechodu a vypnutí DVB-T se počítá s 56 multiplexy DVB-T2 pro všechny

zdenula*
hodnocení

Díky mytrix®.zdenula

televize

Nikde není psáno, že umí mpg4. Pokud neumí, tak je potřeba tuner

Zdenule neposlouchejte vystrašenou sousedku ta T2 půjde až opravdu za ty cca2 roky ale mezitím ještě nějaký pátek bude fungovat to co funguje dnes Nechytáte náhodou na Zlín -tlustou horu? Ta má dnes nějaké výluky radiokomunikace.cz/... jestli ne tak kontrola antény a připojení

zdenula*
hodnocení

Zdravím magor®,myslím ,že je to nasměrovaný na Zlín,už je to v podě,byly výluky.Paní je starší a vždycky se vyleká,že jí to nejde.Já mám telku většinou jako kulisu.Je tam stejně prd..děkuji i Vám.z

hodnocení

0x

Je příliš brzy na to řešit STB pro DVB-T2, česká norma zatím nebyla stanovena a vypínání DVB-T nenastane dřív než za 3 roky. Takže klid.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]