Nejste přihlášen/a.
Zdravím,jsem z Kroměříže a pomalu budu potřebovat set top box.Televizi mám asi 3 roky je to samsung lcd,ale budu potřebovat set top box.Můžete mi nějaký poradit.V obchodě mi můžou nabídnout,něco,co nikdo nechce.Děkuji moc.zdenula
Je to jedno. Ale docela me zaráží, že 3 roky stará televize by neměla DVB-T tuner. Takové se na truhu snad ani v té době nevyskytovaly. Co to máte za typ televize?
Tak to je naprosto zbytečná úvaha. DVB-T2 bude v provozu nejdříve za 1-2 roky a kdoví, zda se ten termín ještě neposune.
Je to SAMSUNG UE 32H5000W,bohužel tuner DVB-T2 nepodporuje,dívala jsem se teď do manuálu.Tyto televizory se už neprodávají,naposledy asi před 2 roky.Už teď přestávají vysílat některé programy a postupně budou údajně vypínat další. Já bych si toho ani nevšimla,ale sousedka se mě ptala,jestli mi jdou něteré programy.Prima Love Zoom,Max,O´čko,nějaký Barrandow a Slováci.Možná se jedná jen o určitý kmitočet.Sorry,jestli píšu hlouposti.z
Ta to Vám tvrdí pěkný nesmysl. Tyto stanice se přesouvají maximálně mezi multpiplexy, ale nikoliv do DVB-T2. DVB-T2 je v současné době čistě experimentální platforma a žádné trvalé programy, které by jste nyní přijímala, tam nejsou.
Přesun na DVB-T2 je plánován až na rok 2021, do té doby budete mít i novou televizi. Podrobnější informace zde antena.cz/...
Jen pro představu..
- 30. 6. 2016 prezentován návrh Rozhodnutí ze strany Rady EU o DVB-T2
- 20. 7. 2016 Vláda ČR schválila DTT strategii a přechod na DVB-T2
- září 2016 – spuštění certifikace set-top boxů pro DVB-T2 v České republice
- září až prosinec 2016 – spuštění testovacího vysílání DVB-T2 v Praze, Brně a Ostravě
- prosinec 2016 až únor 2017 – Evropský parlament by měl hlasovat o DVB-T2
- do prosince 2017 – celoplošné pokrytí ČR přechodovými DVB-T2 sítěmi
- do prosince 2017 – mezinárodní kmitočtová koordinace, která určí jednotlivé kanály pro jednotlivé státy
- do června 2018 – národní plán uvolnění pásma 700 MHz, tedy plán přechodu z DVB-T na DVB-T2
- v roce 2020 – Vláda rozhodne o finálním termínu vypnutí DVB-T sítí
- do 1. 2. 2021 – vypnutí a konec DVB-T (předběžný termín)
- 2021 – po ukončení přechodu a vypnutí DVB-T se počítá s 56 multiplexy DVB-T2 pro všechny
Zdenule neposlouchejte vystrašenou sousedku ta T2 půjde až opravdu za ty cca2 roky ale mezitím ještě nějaký pátek bude fungovat to co funguje dnes Nechytáte náhodou na Zlín -tlustou horu? Ta má dnes nějaké výluky radiokomunikace.cz/... jestli ne tak kontrola antény a připojení
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.