Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mam akumulatorovy vysavač jeho baterie je Lion 11,1V , 2200 mAh, vysavač ma vykon 90W
Jde mi o to, že mi nechcou z firmy poslat specifikace baterie a v zařizeni neni nijak popsána, takže nevím co je to za typ.
Vysavač se nabíjí 7 hodin a vybije se za 15 minut. Můj dotaz zní, zda-li mohu použít silnější nabíječku, místo 0,4A třeba 1A, v baterii by přeci měla byt elektronika, a měla by si vzit proud tolik kolik zvládne ne?
Poraďte děkuji, potřebuji docílit rychlejšího nabíjení.
To napětí odpovídá Li-ion článkům. 3x3,7=11,1V Vám připadá, že 15 minut je málo? Motor tahá z těch článků 8 ampér! To už budě slušné topení! vyzkoušejte 15 minut uchladit stovku žárovku! Rychlejšího nabíjení docílíte tak, že ten vysavač nebudete trápit, je to na krátkodobé použití ne vysávání obýváku ![]()
Je problém napsat na akupack cokoli? Je možné, že jsou to Li-ionky, pak ale nevím, kde sebral těch sedm hodin nabíjení. I ta nejhloupější Li-ionka tohohle typu je nabitá za hodinu a půl i s balancováním.
Samosebou, že doba dobíjení je dána proudem (a kapacitou). Ovšem u NiCd je nízký nabíjecí proud běžný, protože výrazně prodlouží životnost. Životnost Li-ionek je mizerná tak jako tak. A že by výrobce dodal zdroj 300 mA místo 2 A aby ušetřil?
aku typu 18650 by tenhle příkon nezvládly. Spíš tam bude pack jako pro modeláře, který je schopen dávat silný proud např.
zkraceno.cz/... I když možná deklarovaný výkon je možná nadsazený
a jsou tam obyčejné 18650
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.