Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Strunová sekačka - elektro součástka?

Od: venca2 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat k čemu slouží tato elektro součástka viz obrázek.

V podstatě strunová sekačka vůbec nefunguje a říkal jsem si jestli to není pouze

touto součástkou, poněvadž proud do čokolády jde do vypínače také ,

když se sepne vypínač tak jde proud dál, takže jsem si myslel jestli to

není tato součástka vadná?

Děkuji za odpověďi.

Strunová sekačka - elektro součástka?
Strunová sekačka - elektro součástka? #2

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

1x

Tato součástka je, podle všeho, kondenzátor. Jestli se nepletu a dobře vidím, tak je (po sepnutí vypínače) vpodstatě připojen mezi fázi a nulák na přívodu. Podle mne je jen na odrušení. Při poruše by buď vyrazil pojistky (kdyby byl proražený a vedl), nebo by nedělal nic (ani neodrušoval), kdyby byl přerušený. Na netočení sekačky by přímo mít vliv neměl (tedy pokud nevyráží ty pojistky).

mytrix*
hodnocení

0x

Jak již bylo řečeno, tak se jedná o odrušovací kondenzátor. Závadu, kterou zmiňujete, způsobit nemůže.

Pokud spínač spíná a napětí jde až do motoru, pak bude problém přímo v něm. Teoreticky by to mohly být jen uhlíky, ale spíše bych to odhadoval na spálené vinutí = na vyhození.

hodnocení

0x

"Proud jde dál" znamená co? Změřeno napětí na svorkách nebo se jen rozsvítila fáztužka? Co odpor mezi svorkou na motoru příslušným kolíkem vidlice?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]