Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak chytat TV?

Od: anonym12345 odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

tato otázka není myšlena jako vtip (na jiném fóru si mysleli, že si z nich střílím a vůbec mi neporadili).

Rád bych se zeptal - když mám televizi, plazmovou, jak na ni mám dát kanály? Nikdy jsem s tím nedělal, takže vůbec nevím. Bydlím na severu Brna - Královo Pole, v bytě. Nemám k dispozici balkón.

Co musím koupit, abych tam chytal nějaké základní programy? Pokud možno nejlevněji, jde mi o to mít spíš přístup ke zprávám a používat programy jako takovou zvukovou kulisu... proto mi ani tak nejde moc o to co tam bude hrát. Hlavně ať tu TV nějak využiju, když už ji mám.

Za jakékoliv rady nebo odkazy budu vděčný.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
V bytových domech bývalo zvykem či povinností poskytnout základní programy TV vysílání společnou TV anténou. Rozvod byl ukončený účastnickou zásuvkou v obýváku. Stačilo propojit televizi se zásuvkou účastnickou šňůrou a pustit automatické ladění.
Kanály v televizi se programem naplnily samy.
Pokud máte účastnickou zásuvku, kupte šňůru. Nebo se zeptejte sousedů, jak přijímají oni. Některý šikovný Vám to při pár pivech, frťanech nebo kávě naladí.
.
Pokud v bytě není zásuvka, že potřebujete anténu. Ta se dá koupit. Připojení opět nejlépe někým, kdo tomu rozumí.
.
Další variant je nechat si udělat příjem od nějaké společnosti. Natáhnout kabel, dát zásuvku, naladit televizi, vysvětlit obsluhu, to vše je v ceně. I případný servis.
Např. firmy.cz/...
anonym12345
hodnocení

Tohle je studentský byt a o žádné takové přípojce nevím, nikdo ze spolubydlících se tu na TV nedívá... internet tu máme, ale TV asi ne.

Nikoho k připojení právě nemám, proto se ptám. Ani nemám peníze na firmu nebo tak... něco jako ta anténa třeba do 300,- se sehnat nedá?

hodnocení

0x

Prosím tě, jaks k té televizi přišel?

Pokud máš plazmovou televizi, tak ta spotřebovává dost elektřiny na to, abys ji měl puštěnou pouze jako zvukovou kulisu.

Na zvukovou kulisu ti stačí rádio.

Netuším jak moc stará nebo nová je tvoje televize. Myslím si že v Brně stačí do konektoru pro televizní anténu stačí připojit několikametrovou účastnickou šňůru a musíš chytnou nějaký signál.

Pokud nic nechytneš, tak je možné, že ta televize má přijímač pouze na analogové vysílání. Dnes už se vysílá digitálně, tak to bys musel k televizi dokoupit ještě set top box.

Ale podle toho, že se v tom nevyznáš, tak buď požádej někoho, z tvého okolí, kdo ti televizi pomůže zapojit a vyzkoušet.

Nebo se zeptej v odborné prodejně, jestli ti s tím neporadí nebo televizi nevyzkouší.

anonym12345
hodnocení

Původně jsem tu TV měl na herní konzoli, tu ale už nemám a TV mi zůstala.

Na spotřebu elektřiny se nekoukám, to máme v ceně pronájmu. Jedná se o studentský byt. Jak se dají spustit TV programy na rádiu? Rádio tu mám.

Panasonic Viera, ale není to smart TV. Má i HDMI vstup.

Ten konektor se dá získat kde? Nemám nikoho kdo by mi to zapojil, proto se ptám tady.
Televizi není třeba zkoušet, ta funguje, měl jsem na ní konzoli.

televize

Když má HDMI bude jistě digitální. Pokud tam je signál stačí třeba pokojová anténa. Levná či dražší s vetsim ziskem a předzesilovačem.

Tato je Brno Trnitá ulice

satobchod.cz/...

A že měla konzoli ještě neznamená, že je dobrý tuner. Přidělat anténu a spustit automatické ladění.

anonym12345
hodnocení

Mockrát Vám děkuji, rozhodně vyzkouším a dám vědět :)

anonym12345
hodnocení

FUNGUJE!

Stačilo zapojit, dát anténu k oknu a chytám asi 50 programů a kvalita je 10 :)

MOC DĚKUJU !

hodnocení

0x

Prodat a koupit radio by nestacilo?

anonym12345
hodnocení

U Vás by zřejmě stačilo, abyste šel spát. Dobrou noc.

Studente, proč jste takový?!
Lego® zřejmě reaguje na Vaše vyjádření :
... jde mi o to mít spíš přístup ke zprávám a používat programy jako takovou zvukovou kulisu... proto mi ani tak nejde moc o to co tam bude hrát...
.
I v rádiu jsou zprávy, taktéž plno různých programů, zvuková kulisa také bude splněná, rádio navíc neláká posluchače sedět na místě a čumět do bedny...
.
Važte si ochotu lidí, kteří se snaží druhému pomoci i v pozdních hodinách.
.
A nasypte si popel na hlavu:
...Za jakékoliv rady nebo odkazy budu vděčný...
Moc vděčný zdá se nejste. Co když si to mysleli i na tom jiném fóru? ...

Skoda slov..

takjan*

Pokud tam je internet, netřeba TV. Většinu pořadů lze přehrát z netu, zprávy jsou tam pravdivější, na netu je tisíce rádií.

host*
Když ani nevíš, jak ladit tv, tak se do toho nepouštěj a nech to někomu, kdo je technicky zdatný. Plazma na kulisu hmmmmm dobrej napád:)

hodnocení

0x
Pokud máte internet, zřejmě i PC, připojte TV spíš jako druhý monitor a pouštějte si přes HDMI cokoliv chcete. I na internetu se dá sledovat TV z neoficiálních streamů.
Nebo pokud PC nemáte, kupte si například Raspberry Pi, za 1500 máte multimediální centrum s wifi, na kterém jde pustit cokoliv :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]