Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
tato otázka není myšlena jako vtip (na jiném fóru si mysleli, že si z nich střílím a vůbec mi neporadili).
Rád bych se zeptal - když mám televizi, plazmovou, jak na ni mám dát kanály? Nikdy jsem s tím nedělal, takže vůbec nevím. Bydlím na severu Brna - Královo Pole, v bytě. Nemám k dispozici balkón.
Co musím koupit, abych tam chytal nějaké základní programy? Pokud možno nejlevněji, jde mi o to mít spíš přístup ke zprávám a používat programy jako takovou zvukovou kulisu... proto mi ani tak nejde moc o to co tam bude hrát. Hlavně ať tu TV nějak využiju, když už ji mám.
Za jakékoliv rady nebo odkazy budu vděčný.
Prosím tě, jaks k té televizi přišel?
Pokud máš plazmovou televizi, tak ta spotřebovává dost elektřiny na to, abys ji měl puštěnou pouze jako zvukovou kulisu.
Na zvukovou kulisu ti stačí rádio.
Netuším jak moc stará nebo nová je tvoje televize. Myslím si že v Brně stačí do konektoru pro televizní anténu stačí připojit několikametrovou účastnickou šňůru a musíš chytnou nějaký signál.
Pokud nic nechytneš, tak je možné, že ta televize má přijímač pouze na analogové vysílání. Dnes už se vysílá digitálně, tak to bys musel k televizi dokoupit ještě set top box.
Ale podle toho, že se v tom nevyznáš, tak buď požádej někoho, z tvého okolí, kdo ti televizi pomůže zapojit a vyzkoušet.
Nebo se zeptej v odborné prodejně, jestli ti s tím neporadí nebo televizi nevyzkouší.
Původně jsem tu TV měl na herní konzoli, tu ale už nemám a TV mi zůstala.
Na spotřebu elektřiny se nekoukám, to máme v ceně pronájmu. Jedná se o studentský byt. Jak se dají spustit TV programy na rádiu? Rádio tu mám.
Panasonic Viera, ale není to smart TV. Má i HDMI vstup.
Ten konektor se dá získat kde? Nemám nikoho kdo by mi to zapojil, proto se ptám tady.
Televizi není třeba zkoušet, ta funguje, měl jsem na ní konzoli.
Když má HDMI bude jistě digitální. Pokud tam je signál stačí třeba pokojová anténa. Levná či dražší s vetsim ziskem a předzesilovačem.
Tato je Brno Trnitá ulice
A že měla konzoli ještě neznamená, že je dobrý tuner. Přidělat anténu a spustit automatické ladění.
Pokud tam je internet, netřeba TV. Většinu pořadů lze přehrát z netu, zprávy jsou tam pravdivější, na netu je tisíce rádií.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.