Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký tablet?

Od: lara* odpovědí: 18 změna:

Ahoj, potřebuji poradit, jaký si mám koupit tablet. Raději hned upozorňuji, že technice vůbec nerozumím.

Tablet hlavně potřebuji kvůli prezentacím. Chci si je nahrávat z PC do tabletu, apak je v tabletu prohlížet. Popřípadě by bylo dobré, kdybych tablet mohla připojit k dataprojektoru na promítání.

Cenová relace max do 5000. Poradíte mi? Děkuji.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stonek*
hodnocení

2x

Podle požadavků bych Vám doporučoval nějaký s Windows v ceně blízko maximu.

lara*
hodnocení

Dobře, Windows je tedy asi operační systém.

A jaký typ tabletu lenovo, samsung, ...?

hodnocení

2x
Ipad z druhé ruky. Ušetříte mnoho nervů a času proti levným tabletum jiných značek.

svyjabob*
hodnocení

2x

Pokusím se vysvětlit pro pochopení, jsou tablety které jsou všechny stejné tím, že mají "totožné"součástky, ale každý obsahuje jiný operační systém, stejně jako máte stolní počítač, který může různě vypadat, ale jsou všechny v podstatě stejné, a někdo tam může mít Windowns, někdo třeba Linux.

Tablety mají tři základní operační systémy, a těmi jsou: Android, iOS, a Windows (každý dále svoje nové verze).

Osobně nejednoduší pro vás by bylo, pořízení třeba tablety.heureka.cz/...

tento tablet rovnou obsahuje Windows a Office, který pravděpodobně používáte vy ve svém PC, konektivita s PC je jednoduchá, a prostředí v podstatě totožné s tím co pravděpodobně máte na svém PC. Větší displej vám zaručí přehlednost a příjemné rozvržení práce na přístroji.
operační systém iOS nebo vůbec cokoliv od Applu bych nedoporučoval (v podstatě komukoliv krom lidem v USA, pokud teda chtějí přístroj na práci, a nedělat ze sebe něco co nejsou), pracuji v oboru, a přesto že si mnozí lidé kupují i paradoxně v Evropě věci od Applu, většina poté není spokojena, jelikož je tam nevyřešená lehká konektivita s Windows a Androidem, věci od Applu jsou spíše na parádu, ale těžkou práci vykonají stejně jako výrazně levnějšší a uživatelsky příznivější konkurence, třeba právě Lenovo.
Jen takovou lehkou vsuvku, je vtipné, že se v dnešní době lidé zadlužují i pro blbý telefon, a u Applu je tomu asi nejčastěji vzhledem k jeho ceně, a osobně jsem již musel řešit stovky případů, kdy na to poté člověk neměl, a dostal se do začarovaného kruhu dluhů, jen proto aby mohl vlastnit telefon od Applu (a nebo dokonce pro svého potomka, aby nebyl ve škole OUT), když přitom bez tak jezdí MHD a vše ostatní včetně tabletu nebo PC měl třeba s Adnroidem, Windowsem, Linuxem *zed*...

doplněno 22.08.16 19:45:

Tak teď jste to konkretizovala, no osobně doporučím Lenovo Tab2 A7-30 s 3G, vím že to vypadá, jako kdybych dělal reklamu Lenovu :D , ale osobně si ho nemohu vynachválit, a také jsem si ho kupoval na přesně stejnou věc, kdy ho využívám místo "kindlu"od Applu (elektronické knížky), na prezentace do školy v pdf, nebo čtení různých magazínů, knížek až po letáky z obchodů, ideálně s programem na "filtr s modrým světlem", kdy to odstíní modrou barvu z dispeje a dá se číst nebo sledovat obrazovka relativně dlouho, a dost také na hraní nejčastěji World of tanks Blitz a nový Dead Tiger, a na chatě nebo na cestách místo klasického PC nebo Laptopu, ale koncem roku si hodlám kupovat novou verzi Tab 3-a7. A ten osobně neznám, tak nevím. Jinak výdrž je při tom čtení několik dní (cca 2-3), při brouzdání na internetu necelý den (cca 10 Hodin), ale při hraní to je vybité do 4 hodin. Ještě bych rozhodně vyzdvil 3G modem, přes který ale můžete i telefonovat a SMSkovat, a jelikož to má i čočky fotoaparátu (přední i zadní 2+0,3mPx), tak to člověku může kompletně nahradit telefon, ale pro mě osobně by to bylo moc velké na nošení v kapse denno denně.

doplněno 26.08.16 00:12:

To je v podstatě to samé, jako jsem navrhoval já, ale když si připlatíte pár stovek kourun, tak získáte 2x tak velký úložný prostor, a navíc možnost využívat tablet místo telefonu díky konektivitě s 3G, koupit můžete například zde : datart.cz/...

ale když budete hledat, najdete i lepší cenu.

lara*
hodnocení

A co říkate na tento? Je více v obchodech. Potřebuji si ho taky "ošahat".

euronics.cz/...

petan86*
hodnocení

1x

Co takhle přidat par stovek a koupit si maly notebook? mam tento notebooky.heureka.cz/...

cena je přivětivá, jelikož to nemá větráček, ani klasicky hdd tak je notebook velmi lehký a tenký a baterie vydrži klidně i těch 8 hodin, má vystup HDMI přez který se da připojit přimo i k projektoru, (ale přez redukci, kterou by jste musela dokoupit)

Nevýhoda je malo mista na HDD, jestli nebudete stahovat filmy, hry a instalovat mnoho programu, tak by mohlo stačit. Já osobně si vystačim a data můžou byt i na kartě, flešcce či externim hdd.

Jinak pokud tablet, tak bych vzal nějaky s Windows,Tablety jako Lenovo, asus, acer, samsung by mely fungovat líp, než levne značky. Model neporadim ale recenze na Heureka.cz něco malo napovi.

Vyhnete se levným značkam, prestigio, goclever, gogen aj, - nebrat.

hodnocení

0x

Konkrétní model Vám neporadím...

Spíš se zeptám. Jak si ty prezentace představujete? Chodíte s tebletem po místnosti a na projektoru je promítáte? Čí je ten projektor? Kde je umístěn? Atd... Ono totiž propojit tablet s projektorem není tak jednoduché, jak si možná představujete, viz např.: napadnik.zloutek-soft.cz/...

Zkuste se zamyslet zda tablet skutečně potřebujete a hlavně jej využijete. Vzhledem k udávané cenové relaci je zjevně, že do něj nehodláte, nebo spíše nemůžete moc investovat a bylo by nemilé zjištění, že ho k původnímu záměru nevyužijete.

Pro zasmání a možná i poučení přidám historku ze života. Za kolegou (správce IT) přišla kolegyně s prosbou, aby jí doporučil tablet pro její maminku. Po ujištění, že se skutečně jedná o vážný zájem, pronesl svou radu: "Na ho*no ***ovina".

doplněno 22.08.16 22:07:

pro Svyjabob - Kindle není od Apple, ale od Amazonu ;)

lara*
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi.

Dobře. Asi začínám chápat, že je to vše složitější.

No, úplně by mně stačil tablet, do kterého si z PC nahraji prezentaci, a pak si ji ve vlaku budu moci prohlížet.

Připojení k dataprojektoru není vůbec nutné. Na to mám počítač.

Jen mě překvapuje ta cena, viděla jsem tablety i za 2000 Kč. Nepotřebuji se nikde vytahovat s žádnou značkou apod.

A opravdu bych potřebovala poradit i konkrétní značky, lenovo nebo ...

Z druhé ruky nakupovat neumím. Takže to bude asi kamenný obchod, třeba euronics apod.

Díky.

rv*

Pesentaci si uložíte v pdf a prohlížet si ji budete na obyčejném chytrém telefonu, který už třeba máte. Teda pokud máte ještě normální zrak.

lara*
hodnocení

Díky, ale s telefonem jsem v pravěku. Mám starou tlačítkovou nokii.

rv*
22.08.16 15:27
hodnocení

0x

Notebook?

cinematic*
hodnocení

0x

Z Číny jsem objednal EasyCast a z obyčejného tabletu od Lenova za 2500 zrcadlím obrazovku do TV nebo projektoru, který má HDMI. Třeba by vám tohle mohlo taky stačit.

doplněno 23.08.16 10:03:

Kupoval jsem to tady a zde je info o tom obchodu.

lara*
hodnocení

Tak to je pěkné. Jen " s objednáváním z Číny" nemám zkušenosti.

tablet

Nemusí to být Čína. Čína je jen levnější

inter-store.cz/...

Jsou i jiné typy.

lara*
hodnocení

Děkuji za radu.

lara*
hodnocení

Milí rádcové,

co říkate na tento tablet? euronics.cz/...

Možná na chvíli by byl dobrej, pak byste zjistila, že je pomalej a seká se, protože má jen 1GB RAM, úložný prostor jen 8 GB taky nic moc... koupil jsem manželce Lenovo miix 300 s Windowsama, 10 palců, 2GB RAM, 64GB disk, s klávesnicí a je dobrej, teda má ho teprve 2 měsíce. Ale stál 5 500.

kabod*

Volám si dualně ve 4G a koukám na filmy v posteli.. mobilni-telefony.heureka./...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]