Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kompaktní foťák,jaký?

Od: hankas® odpovědí: 22 změna:

Dobrý den,

moje kamarádka je makléřka a jak každý ví, tak musí fotit nemovitosti . Měla bych jí poradit, ale já fotím se zrcadlovkou a kompakty moc neznám. Chtěla by plně automatický, aby fotil v tmavých interiérech a také aby mohla udělat panorama.

Já jsem myslela třeba nějaký Canon power shot,ale někdo se vyzná jistě lépe než já. Děkuji.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

To vše splní SONY WX 220, nebo o něco větší WX 300, panorama až 360°, bez blesku dokáže udělat obstojnou fotku skoro ve tmě a automatika je tak dobrá, že téměř nedovolí pokazit snímek. Kompakty od Canona jsou tak pro děti na hraní :-D

hodnocení

Od Canonu fotky jsem viděla docela pěkné,ale z interieru neznám. Děkuji poradím jí tedy Sony :)

V dobrých světelných podmínkách fotí každý kompakt hezky.

hodnocení

Ona právě potřebuje do špatných světelných podmínek, jak píšu :) V interieru není všude dobré světlo, třeba na půdě,nebo ve sklepě,v garáži a pod.

Tak v tom případě pokud chcete malý fotoaparát, to Sony WX220. V úplné tmě Vám udělá slušnou fotku, ale nesmíte fotit na Auto, ale mít zvolený nějaký noční režim. Mám jej spolu s lepším bratrem A5000 nemůžu si stěžovat.

Noční režim je tak dobrý na noční snímky ve městě, na běžné snímky za špatného světla je lepší režim "ISO" a mnohdy je vhodnější režim "pohyb za špatných světelných podmínek" tam se to ještě jistí multiexpozicí a následným složením snímků, čímž se omezuje šum a pohybové rozmazání.,

WX 300 je taky ještě přijatelně malá.

hodnocení

Paní makléřka si vybrala tento, tak nevím,zdy jí jej schválíte :)

Olympus PEN E-PL7

Proč ne..
Hlavně aby s ním paní makléřka uměla zacházet, což v krajích zdejších nebývá zdaleka vždy pravidlem.
hodnocení

Jedná se mi o to, aby splňoval, to co požaduje. Vidím,že má výměnný objektiv, dají se objektivy vymňovat za jiné,třeba na focení makra,nebo zvěře?

Ano, samozřejmě se objektivy vyměňovat dají. Ale kvalitní objektivy jsou (a vždy budou) drahé...A hlavně.., žádný objektiv za nikoho fotografii nikdy neudělal.Lidí co mají drahé vybavení a neumí s ním zacházet je daleko více, než těch co to umí.

Přestože se tato kategorie fotoaparátů zahrnuje mezi kompakty, tak kompaktní nejsou protože mají výměnný objektiv, ale hlavně jsou větší a těžší než opravdový kompakt. Ale to už je na ní jak bude spokojená.

Pokud požadovala kompakt kvůli velikosti a váze a co nejlepší automatiku z důvodu ne zcela fotografické gramotnosti tak PEN není zrovna nejlepší volba.

hodnocení

Ano, také si to myslím a také hlavně proto, že mi říkala, že jednou rukou fotí a druhou píše,nebo otvírá dveře ,

nebo posouvá nábytek,aby se dal vyfotit.

Děkuji za radu :)

Hmmm, tak to jí s tím PENem přeju hodně štěstí, navíc má dotykový displej, taky dost nevhodné pro foťák do jedné ruky :(

doplněno 14.08.16 17:57:

Osobně si myslím, že dotykové ovládání je hezká věc, ale na displej fotoaparátu moc nepatří.

hodnocení

Pani tomu asi moc nerozumí. Poslala jsem jí ještě na Fotorádce :)

To co jsem doporučil společně s mcgyverem jí vyhovovat bude, nemá cenu pátrat dál, věřte mi ;)

Těžko najde jinde tak nenáročný foťák, s kterým lze těžko pokazit fotku rozmazáním nebo špatnou expozicí a to za všechmožných situací.

hodnocení

Já Vám to věřím :) Ještě jednou s ní promluvím o doporučené značce :) Pani by chtěla asi univerzál, ten jsem chtěla taky,když jsem ještě o focení moc nevěděla .-) Děkuji oběma :)

Pokud chce kamarádka prezentační fotky na úrovni, tak k tomu musí taky tak přistupovat a ne že jednou rukou posouvá skříň a druhou zároveň fotí. Na tyhle ekvilibristiky ji stačí mobil.

diuzu
hodnocení

0x
Sony RX1R, RX100, Canon G1X M2, Panasonic LX100, pak nějaké fujifilmy

diuzu:

Na uvedené učely jsou to zbytečně velké, moc kvalitní a tím pádem i zbytečně drahé fotoaparáty

zwiki*
hodnocení

0x

Dobrý den.Koupil jsem nedávno kompakt Kodak za 4 tis. a s fotkama jsem moc spokojen.

hodnocení

0x

Já bych teda, že Kodak Sony konkurovat nemůže.

mcgyver:

souhlas, Kodak nebyl nikdy nic moc, měl jsem tu čest - bohužel.

hankas:

Já vím, těžko uvěří kdo neměl možnost vyzkoušet :)

WX 220 je univerzál nad univerzály, myslím, že při jeho velikosti nemá konkurenci. Rozsah zoomu je 24-240 při přepočtu na kinofilm a poradí si opravdu s dost bídným světlem. Foťák, který díky velikosti a váze lze mít pořád u sebe. Ne že bych nějak usilovně pátral, ale něco co by se mu blížilo jsem u jiných firem zatím nenašel, ale kdyžtak mě někdo vyveďte z omylu. Firmy se pořád předhánějí, možná už je to jinak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]