Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojeni motoru

Od: fibi® odpovědí: 3 změna:
Potreboval bych zapojit motor,ale vzhledem k tomu,ze byl desetileti odpojeny a ja jsem nedaval ve skole pozor tak si nejsem jisty... posilam dve fota.. na svorkovnici jsou kabely z leva do prava a od zhora dolu- sedivy sedivy cerny - to je horni rada . A dolni rada v levo i v pravo cerveny. Prostredni sroubek je volny. Byly zbytky kabelu na cervenych dratech a tam se toci plnou rychlosti. Na hornich dvou se ale toci take! Jen asi tak polovicni rychlosti. Podotykam,ze je mu jedno kem se roztoci... jak ho mam zapojit spravne? Stacila by me i jen ta polovicni rychlost-mam to na drticku ovoce. Diky.
Zapojeni motoru
Zapojeni motoru #2

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Dolní číslo na štítku udává velikost rozběhového kondenzatoru. Ten po připojení na správný šrouby jednak určuje směr otáčení a druhak zvedá výkon asi o třetinu tím že kopne do lichých obvodů rotoru.
doplněno 12.08.16 12:10: Piko urcitě ne budou to mikrofarady a myslím že ta druhá nula k tomu patří taky takže 700 mikro ale s tím snad poradí nějaký elektrikář pro mě je to jen věc kterou znám z praxe. Zapojení ti poradi tam kde budeš ten rozběhový kondenzátor kupovat. Jeden drát kondenzátoru bude na živým šroubu přívodního kabelu a druhý na ten volný červený. Při koupi se pro jistotu zeptej jestli musíš dodržet barvy drátů na kondíku nebo se to nedá přepólovat. Ideální bude když jim ukážeš tu fotku štitku.
doplněno 12.08.16 12:13: Aha ona je tam pod tím škrábancem osmička. Tak v tom případě opravdu 70-80
hodnocení

to dolní číslo 70 - 80 ,to jsou ty pikofarady? díky a pak zapojení? je mě jasné,že to bude třeba potíž,byla tehdá jiná norma na barevné označení kabelů...

mytrix*

máte tam µF pokud dobře vidím, což jsou mikrofarady

pikofarady jsou pF

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]