Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kontrola testovacích adaptérů

Od: boublas odpovědí: 2 změna:

Dobry den.

Pracuji v jedne fabrice, kde vyrabime takove chytre zasuvky. Zasuvky zde montujeme a pote testujeme bezpecnostim testem (vysokonapetovy test, test kontinuity).

Nekdy si k testovani vyrabime vlastni adaptery typu vidlice-vidlice (samec-samec). Takze kdyz by nekdo zapojil jeden konec do klasicke zasuvky, tak druhy konec by byl zivy.

Moje otazka zni. Za jakych podminek muzeme vyrabet vlastni testovaci adaptery a potrebujeme na to nejake schvaleni, certifikaci, apod.?

Na kazdy testovaci adapter vyrabime dokumentaci, co se s tim smi a nesmi a zamestnanci nam podepisuji proskoleni.

Moc dekuji za odpovedi.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jentak*
hodnocení

0x

Dělal jsem kdysi takový přípravek, který zajistil koncovku připojovaného vždy bez napětí. Po stisku tlačítka se připojilo napětí(230V/50Hz), a jakmile pracovník odpojil koncovku, okamžitě napětí zmizelo. Vyrábět přípravky pro vlastní potřebu můžete, musí být bezpečné. Pokud pracovníci pracují s přípravky pod napětím, musí mít zkoušku z vyhl.50, $6. Nebo musí být přípravek konstruován tak, aby nebyl možný jakýkoliv kontakt pracovníka s částí pod napětím. pozor na použité názvosloví. Tester může být přípravek a nebo výrobek. Na obě věci se vztahují různé předpisy.

boublas
hodnocení

Dekuji moc za odpoved. Pracovnici, kteri u nas testuji, maji vsichni vyhlasku 50. Spise se bojim toho, ze kdyz udelame testovaci adapter spatne, na prvnich par testovani bude fungovat spravne a napriklad pri patem testovani tam neco preskoci a nekoho to chytne. Kdo mi rekne, ze jsme ten adapter udelali spravne z elektrickeho hlediska.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]