Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prohnuta TV? volba

Od: alena350* odpovědí: 17 změna:
Premyslim o koupi TV aparatu a libi se mi prohnuta obrazovka.Mam prostorove i financni limity, takze jsem vybrala: alza.cz/... ma technickou i emocionalni stranku: bude to ma 1. televize v zivote, tedy zakoupena, jsem ve strednim veku (hm, hm), predtim jsem spis cetla, leta jsem televizi nemela vubec, ted mam tv CRT Daewoo 55 cm, mam vztah k tem masinkam(pc, tablet, smartfon), ac jsem zena :), zase se mi ale nelibi, ze aparat je/byva dominantni vec v pokoji i v zivote. Druha moznost je, ze si nekoupim zadnou.Kdo mi to usporada?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Zaoblená TV většinou nemá v běžných uživatelských podmínkách vůbec žádný význam. Je to jen marketinkový leštěný prd.

ernie:

jsou nějaké podmínky kde prohnutá obrazovka alespoň malinký smysl má?

Je až s podivem na co všechno se dneska lidi nenachytají *haha*

Už jsem to psal v podobném dotazu. Má to smysl, pokud bude úhlopříčka velká, televize bude symetricky umístěná vůči divákovi (divákům) nejlépe v nějakém multimediálním domácím centru.

vilik*
No jistě, že má.
Původně šlo totiž o dodávku zmetkových panelů. Místo, aby se vyhodily, výrobce z nich udělal konkurenční výhodu a nepřišel o zisk.
Ale i pro uživatele je výhodnější.
Například obalená v alobalu může za ideálních podmínek rozdělat oheň.
Dále, pokud je zavěšená na stěně, člověk jdoucí těsně při stěně si rozrazí symetricky čelo, ne jako u plochých, kde se bouchne do ramene a chodí pak jak hrbatej.
Další výhody bych určitě ještě našel.
krtek*

krásné nevyhody kolegy výše...nemám teda osobní zkušenost..sám však prohnutou nechci...ale prej jsou horší pozorovací úhly když se nedíváte přímo naproti ale třeba z boku.. (více lidí sleduje jednu tv)

vernon
Vtip je v tom, že i když na takovou televizi koukáš přesně uprostřed před ní, máš zklenutý obraz. Je to nepřirozené.

fran56ris*
hodnocení

3x

Osobně bych počkal, až jak se vyklube vysílání DVB-T2. Má mít normu DVB-T2/HEVC (H.265),ovšem bylo zjištěno,že někteří výrobci slibují na jejich přijmačích toto normu najdete.Přitom to není pravda,mají normu východní (čína,japonsko,malajsie apod.) u které sice signál půjde ale nepůjde zvuk.A předělat se to nedá.

digizone.cz/...

Zde je článek co to bude znamenat.

repkin*
hodnocení

2x
Kupovali jsme smart, ale je to zbytecne, mame ntb a tak to na tv nevyuzijeme, takze za me co nejlepsi rozliseni dnes tedy asi uhd, co nejvetsi uhlopricka a prehravani filmu pres usb, nic vic na tv asi neni treba, zbytek umi stb nebo Pc

stir*
hodnocení

2x

prostorové limity se daji vyresit a kdyz máte i financni,proc chcete modni vystrelek? u prohnute obrazovky nevidim zadnou vyhodu, za stejne penizky koupite vetsi a to se muze ve strednim veku hodit. Rad sleduju sport a na me male crt s namahou vidim pismenka na orazovce,zatimco na 117 cm uz to prectu v pohode, ikdyz par cm navic bych uvital :) Do budoucna urcite. 3D, UHD me nezajima,dokud se nevysila, zbytecne...Prohnuta krome drazsi ceny nic jineho neprinese.

fran56ris*
hodnocení

2x

Výhoda ploché TV.

m.mojevideo.sk/...

S prohnutou by to jaksi nešlo. *nevi*

hodnocení

2x
U takhle male uhlopricky nema zahnuti cenu. Sel bych do zahnute tak od 55-60". Jinak ta vase vybrana tv ma nativne pouze 50hz, nebrat.Mame doma cca mesic 100hz samsung ue48j6272 a vse naprosto plynule. Byl jsem v elektrech a podrobne tv studoval a je to sakra rozdil mit 50hz nebo 100hz.

pepan321:

zakřivení obrazovky nemá smysl ani u 55-60" možná tak přidat nulu *smich*

rozdíl 50Hz nebo 100Hz byl sakra patrný u CRT

Mno u vetsich uhlopricek ma zakriveni opravdu smysl, ale divak by mel sedet v idealnim uhlu vuci tv...takze treba pro 10 lidi sledujicich film to neni ono. Ano, u crt hrala obnovovaci frekvence velkou roli. Nicmene i u lcd napr.hracske monitory maji frekvenci napr.144hz. U tv rozhodne frekvenci panelu 100hz. Pokud neverite, navstivte libovolne elektro a porovnejte...ja to udelal a rozdil je videt na prvni pohled

Co to je ideální úhel vůči TV? :-D

Prohnutí má smysl tak u uhlopříček srovnatelných s promítacím plátnem multikina, ve velikosti domácí TV byť by měla uhlopříčku 3 metry je to jen obchodní trik, který na většinu lidí bohužel zabírá *haha*

Navíc, to zahnutí pláten v kinech bylo nutností jen z toho důvodu, že se na něj započal promítat ultraširokoúhlý formát cinemascope, speciální technikou natáčený film, u kterého by se při projekci na rovné plátno deformoval obraz. Ale dovedu si představit fandu do her, co si ze třech prohnutých televizí udělá panoramatický herní projektor třeba. To by mohl být jeden z mála případů, kdy má zahnutá televize smysl.

ernie:

vidíš to mě nenapadlo, asi proto, že na sestavení panoramatické plochy z několika prohnutých TV mi příjde to prohnutí zase docela malé.

alena350*
hodnocení

Dekuji vsem za vyjadreny nazor, rozhodla jsem se i diky nim.

Nekoupim tu tv.

*frajer*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]