Nejste přihlášen/a.
dobrý večer rádci chci si pořídit digi fotoaparát a rozhoduju se mezi olympusem mjú 9000 12megapixelu, 10 optický zoom, 28mm širokoúhlý objektiv,duální stabilzace.panasonic dmc tz6ep 10,3mpx,12opt,zoom 40mb paměti.který je lepší na focení ,2 otázka je lepší akumulátor zabudovaný ve fotoaparátu nebo normální baterky.odkazy na testy fotoaparátů můžete přiložit díky.
já s olympusem neměla dobré zkušenosti, ale třeba jsem měla jen špatnou ruku. Jinak máme Lumix panasonic DMC-FZ8 je vhodný jak pro začátečníky tak i pro dost náročné.baterie vydrží hodně dlouho a co se týká fotografií tak super. Tak si najdi na internetu tento fotoaparát a třeba se ti taky zalíbí a bude pro tebe vhodný.
doplněno 17.06.09 08:53:aby si to měl jednodušší tak tady máš odkaz přímo na ten fotoaparát
jsem pro panasonic, ale to je jen to že ho mám (TZ5) a spokojenost. Jinak ta otázka je neúplná - v čem lepší, na fotky hvězd, nebo detaily kytek, nebo při potápění, v jakém focení má být lepší? Druhý důvod proti olympusu je to, že kamarádovi, velkému pedantovi a pečlivkovi přestal asi pro 3/4 roce olympus fungovat a řekli mu, že mu tam natekla voda takže žádná záruka. Jemu tam ale žádná nenatekla, on je prostě strašně pořádný a foťák měl v pouzdře ... Takže pro olympus
Mám i kodak, také dobrý.
Zabudovaný aku, to jsem zatím ještě neviděl, možná u těch levných, ale on ten pokrok pádí. No pokud je napevno tak bych to nebral. Pokud je myšlen akumulátor výrobce (vyměnitelný), tak proč ne, ono tužkovky, to snad má už jen canon (možná). Třeba k panasonicu stojí aku asi 900, ale na ebay je za 150 i s poštovným.
Projdi testy, recenze a hlavně diskuse živých uživatelů na netu.
Ještě se stanu mezi odpůrci jediným obhájcem Olympusu.Mjú 700 mi slouží výborně 2 roky bez problémů.Musím souhlasit s názorem,že si člověk musí ujasnit,co s foťákem bude nejčastěji fotit.Dnes se už snad nové přístroje ani nevybavují tužkovými bateriemi,krátké ohniskové vzdálenosti jsou výhodnější pro zaostření,ale zase trochu deformují zorné pole.Jsou dobré pro krajinky,méně vhodné pro architekturu a makro.Takže pro klid duše bych volil Olympus s možností výměny objektivů a zrcadlovku.
JABRAKA
doplněno 21.06.09 06:20:Ale jak se tak dívám,pak bych asi sahnul hluboko do kapsy.
JABR
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.