Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Po úplném vybití baterie u halogenové nabíjecí svítilny jsem jí snažila nabít. Nabíjela jsem jí 15 hodin podle návodu, ale nesvítí. Nabíjí se pomocí AC adaptérem, má vestavěný akumulátor 6V 2.5Ah. Prosím o radu, zda vyměnit akumulátor a prodává se, nebo svítilnu vyhodit a koupit novou? Děkuji za radu.
Jestli máte jak, zkuste změřit napětí na akumulátoru. Pokud tam bude nula, tak je akumulátor na 99% na vyhožení, jedná se o hermeticky uzavřený olověný akumulátor.
Nebo pokud byste měla doma nabíječku na motobaterie (6V, ne 12!) tak zkusit nabít přímo přes ni, baterie je to prakticky stejná, jen s menší kapacitou.
doplněno 17.11.12 22:38: a akumulátor se samozřejmě prodává, cena nové svítilny (předpokládám že jde o českou EMOS) bývá kolem 900 Kč, takže výměna akumulátoru by se poměrně vyplatila abaterie.cz/...
určitě si ale napřed zjistěte, jestli rozměry akumulátoru odpovídají a jestli se jedná skutečně o tento typ.
Přikládám foto svítilny a nabíječky. Svítilnu jsem kupovala v Baumaxu, tehdy stála asi 500 kč. Bohužel nemám čím změřit to napětí.
Kup si nějaký levný multimetr, třeba nějaký z řady DT830, může se hodit i jinde. Koupíš třeba v OBI, nebo s trochou štěstí i u Vietnamců (ti je mají i za 60 Kč).
Nemělo by smysl třeba kvůli vadnému adaptéru kupovat novou baterii...
doplněno 18.11.12 09:52:@mikihans: Ten adaptér je asi na 9 V @ 300 mA a baterie se nabíjí přes jakýsi rezistor (nepamatuji si hodnotu). Nejjednodušší by asi bylo sehnat jiný zdroj.
doplněno 18.11.12 09:58:@ladinpraha: Konektor na nabíjení je myslím vzadu, po zastrčení konektoru nabíječky se vypne světlo a vypínače ignoruje.
doplněno 18.11.12 10:01:Měla by to být tahle. Ta má ovšem podle výrobce Li-Ion 3,7 V/3,6 Ah...
doplněno 18.11.12 10:02:Chtělo by to ji rozebrat a podívat se, co tam opravdu je.
doplněno 18.11.12 13:38:Tahle svítilna myslím nemá kontrolku, nebo ano?
Máš k ní originál adaptér? Má nějaký držák na nabíjení? Přepínač, vypínač? Co špatný kontakt při napíjení? Přepólování? Typ nebo foto.
doplněno 18.11.12 12:51:Hlavně se neukvapuj a nekupuj nic unáhleně. Strč to do ruky nějakému chlapovi, kterého máš v dosahu, ať se na to podívá. Na vyzkoušení adaptéru stačí i žárovka a kousek drátu. Mohla odejít žárovka nebo cokoli jiného. Při nabíjení by měla předpokládám svítit na svítilně kontrolka. Svítí?
Baterie neznašaju uplne vybitie.Takže je dosť možne že baterka je v pr...li.Ale aj tak premerať bateriu,dobijanie ,žiarovku aj prepinač.
Děkuji všem za rady. Adaptér na dobíjení mám originální zakoupený se svítilnou. Při nabíjení na svítilně červená kontrolka svítí. Svítilnu jsem dala ke zkontrolování elektrikáři. Dám vědět, co je se svítilnou.
Od elektrikáře jsem dostala radu - vyhodit. Doma jsem jí dala opět nabíjet, abych si byla jistá, že je doopravdy svítilna špatná. Druhý den slabě svítila 1 žárovka. Svítilnu jsem nechala zapnutou, aby se baterie vybila. Po vybití jsem jí dala na noc nabíjet a druhý den fungovali všechny 3 druhy osvětlení. Děkuji všem za rady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.