Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Provizorní maličký ohradník

Od: medvidek180® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, poradil by mi prosím někdo, jak postavit z mé součástkové základny maličký, tak maxim na 14dní-měsíc fungující ohradník okolo plůtku s jezírkem a želvama? Pejsek na plot skáče a ničí ho, takže želvy pak můžou utéct. Doma jsem dal maličké alarmy a stačilo MAX 2x, kdy jsem na psa vyběh a je klid. Na zahradě mi to ale k ničemu – tam nevidím, ale věřím, že když ho to dvakrát praští, tak dá pokoj, ohradník zruším a budu moc dát nový plot. Nebo jestli se dá vyrobit z dostupných součástek nějaká světelná závora, která by mi sepla tranzistor a houkačku. To ale je horší varianta – mohli by to spínat toulavé kočky v noci, když mám hafany v domě. Moc děkuji za jakou koli radu. Michal

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Chlupatého psa el. ohrada nezastaví, na to jsou elektrické obojky a střežený prostor jen dá povel, aby psa "kopnul". Vyrábět doma se to nevyplatí, Můžete udělat kapacitní smyčku, která při přiblížení na psa "zatroubí". Dá se použít i pohybové infračidlo.

Provizorní maličký ohradník
hodnocení

M oc děkuji, podívám se na to, ale asi nejlevněji a nerychleji budu mít hotové to čidlo a koukačku, na které mám součásky doma. Moc děkuji. Michal

hodnocení

2x
Můžeš použít pohybové čidlo za dva dolary z činy a vylepit mu výhled jen přímo podél plotu. Dosah ale bývá jen kolem 8 metrů. Nám za časů kdy ještě nešlo podobné věci kupovat v Číně, vyrobil kamarád destičku plošného spoje podle amatérského rádia. Šlo o destičku elektronického zapalování na pionýra. Stačilo připojit zdroj 6v a indukční cívku z pincka. Misto svíčky jsem dal 20 m tenkého vázacího drátu na izolátory a to spolehlivě zastavilo i novofundláka. Chlupy nechlupy.
hodnocení

Děkuji, to mě přivedlo na nápad, že na ní stačí, jen když to chvilku zařve, takže nemusím nic bastlit a dám tam asi čidlo z ebay s upraveným průzorem - plot okolo jezírka má 2x2m a leze tam jen ze dvou stran. Mám jich tu dost. Bude stačit, jen když to spustí na tu chvilku, co spíná čidlo. Ale chtěl jsem se zeptat na to zapalování - vozím si v autě jedno náhradní a chlupatej retrívr už to nedělá - tenhle nemá chlupy (moc). nebylo by schema? Děkuju Míchal

Schéma elektronického zapalování pro pionýra určitě na netu není problém najít akorát se to doplnilo o přerušovač obvodu který simuluje rozepnutí kladívka. Stačilo to nastavit na přerušení tak 2x za sekundu. Víc bylo pro daný účel zbytečné. Já schéma nemám, je to už hodně let.
hodnocení

Děkuju, už budu mít hotové čidlo s houkačkou a když se to neosvědčí, tak začnu řešit tuhle druhou varintu. Michal (fanoušek Kiss)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]