Nejste přihlášen/a.
Používá někdo WiFi elektrickou zásuvku. Zásuvka od firmy Broadlink. Ovládací program e-Control. Zásuvka v rámci domácí Wi-Fi sítě pracuje bezchybně. Měla by ale mít možnost ovládání po internetu. Bohužel návod neexistuje a informace po internetu k nenalezení.
Uvítám i informací o ovládání zásuvky jiného výrobce. Předpokládám, že postup bude obdobný.
A je spojena ta wifi síť tvořená "zásuvkou" nějak se sítí ,s internetem? Nebo jak si připojen na net?
Ano zásuvka se chová jako klient a je přes WiFi přikonektovaná k domácímu routru. Má nejspíš vlastní paměť jak je nastavena. To jest režim zapínání a vypínání. Nechá se ovládat z mobilu přes program e-Control. Dokáže nastavení předat jinému mobilu. To vše ale v rámci jedné WiFi sítě. Dokáže svoje nastavení zálohovat asi někde na cloudu. Forvaring nepřichází v úvahu. Nejspíše nějak přes Cloud.
Položka Sdílet v cloudu ale vyžaduje Lokální panel, jehož realizace v rámci programu e-Control je záhada.
Zásuvka SP mini je pochopitelně v Evropském provedení
Jak je vidět neptal jsem se na správném místě. Tentokrát ani všeznalec se nezapojil. Po dlouhém pátrání se ale povedlo. Možná by to šlo i přes Cloud, ale vyřešil to program WeChat. Ovládání z jakéhokoliv místa na světě pokud je zásuvka (až 150 zásuvek) připojena k síti a zároveň k internetu.
Tu zasuvku myslis "Broadlink SP3 US EU "? Muzes prosim poslat odkaz na ovladaci program? "Wechat" jsem nenasel. Diky.
V mém případě to je SP mini, ale určitě totéž co SP 3 jen má omezené některé funkce jako teplotu, elektrickou spotřebu. Ovšem jen spekulují SP 3 jsem neviděl. Ovládací program je e-Control. Ke stažení je po načtení OCR kódu na krabici, či v návodu. Pochopitelně je na GooglePlay a jsou dost časté aktualizace. Několik aktualizací zpět je perfektně český, ale nemohu potvrdit, že jsem před tím neměl třeba jen češtinu zapnutou. Ve vlastním programu je položka aktualizace, ale asi vždy dříve aktualizoval Google. Ve vlastní zásuvce je údajně poslední Firmware v10018, ovšem z již uvedeného linku jsem přes e-Control (kontrola nenabízela novou aktualizaci) stáhl Firmware v10021. Možná tato aktualizace přinesla významné změny. e-Control umožňuje po registraci na nějakém čínském cloudu si uložit nastavení zásuvky a zpět načtení. Dále v rámci WiFi sítě předat nastavení dalšímu mobilu. Umožňuje i spolupráci s WeChat. To je komunikační program na GooglePlay. e-Control umožňuje vygenerovat OCR kód pro WeChat. Nikde jsem ho uložený nenašel, ale pokud je WeChat nainstalovaný tak si to rovnou načte. Pro WeChat je zásuvka jako komunikační klient. Je tam nutná registrace. Ovšem přihlášení je asi časově omezené, takže ovládání jsem se musel vždy přihlásit. Zásuvku jsem dal do Favoritní skupiny, často to nešlo. Musel bych znova generovat OCR kód. To již píší ovládání mimo domácí Wi-Fi . V rámci domácí Wi-Fi přes e-Control, včetně časového nastavení žádný problém. Mimo domácí Wi-Fi jsem zkoušel jen zásuvku vypnout a zapnout přes WeChat a v poslední fázi přímo přes e-Control. V tom WeChatu je položka Official Accounts což je vlastně Broadlink tam jsem zásuvku ovládal bez opětovného generování OCR kód. Ovšem ikony jsou čínské takže pokus, omyl.
Poslední stav je, že jsem WeChat odinstaloval. V Pardubicích ve vlaku kde WiFi bylo ve vedlejší soupravě jsem se připojil a přes e-Control doma zasuvku zapnul. Vše ale potřebují ověřit.
Funkce sdílení v cloudu vyžaduje sdílení lokálního panelu. Nepřišel jsem na to jak se nechá nějaký lokální panel vytvořit. To je vše co jsem pokusy zjistil.
Pravda je, že WeChat není nainstalován a zásuvku jsem zapnul mimo domácí Wi-Fi síť. Vše musím ověřit zda nedošlo k omylu, či jaké podmínky musí být splněny. Pravděpodobně musím být v e-Control přihlášen k čínskému cloudu. Zásuvka je k němu nejspíš taky přihlášena a tímto kanálem probíhá přenos.
Moje zásuvka je pravděpodobně SP2-mini
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.