Dobrý den, z jedné stránky si budu kupovat malou kvadrokoptéru která má baterku 3.7V 100mAh a nabíjí se pomocí USB kabelu který se zapojí do pc. A jelikož nemám momentálně monitor a tak nechci zapínat pc jen kvůli nabíjení baterky každou chvíli tak se chci zeptat jestli tento kabel můžu strčit do adaptéru od telefonu který je v zásuvce a dává 5V a 1A a nabíjet tím tu baterku? Jestli to na tu baterku není moc protože si myslím že USB pc port dává méňe tak jestli se baterka nezničí.. děkuji moc
I kdyby dával 1000A, tak nabíjecí obvody heligonu si vezmou kolik chtěji. Spíš je naopak otázka opačným směrem, jestli 1A není málo, co ten zdrojíček nabízí, zřejmě je to i nějaký žabařský zdroj, já jsem našel usb nabíječku chicony co umí 2A
hm*
Když se předpokládá nabíjení z USB z PC, tak by měla 1 A stačit, PC může dát třeba jen 0,5 A.
repkin*
Baterie ma 100mAh, takze to malo urcite neni mobilni telefony maji standard okolo 1.800-2.600 mAh a k tomu 1A nabijecky, tam by to bylu super malo a i kdyz ho pripojite na 2A nabijecku, nabity rychleji nebude protoze to ten telefon nepropusti. Novejsi telefony napr. SG S4 uz 2A umi.
No raději bych ze zásuvky než z televize.. Tak jsem se dočetl že pc dovolí maximálně 500mA pro odběr z usb a napětí je 5V. Baterka si vezme tolik kolik potřebuje? Je to nějaká baterka za 2-3 dolary takže kvalita asi nebude žádná sláva. Takže když pc má 0,5A tak teoreticky můžu nabíjet přes adaptér který dává 1A?
Ten udaný proud je maximum, co dokáže zdroj dodat. Jinak si elektronika u baterie sama řídí, kolik do baterie pustí, takže není problém nabíjet prakticky z jakékoliv USB nabíječky.
Ano, uvnitř je elektronika, která hlídá napětí a nabíjecí proud. Jí je vážně jedno kolik umí zdroj proudu dodat... Sama si nastaví proud podle fáze nabíjení akumulátoru, stejně jako u smartphonů. Do 75% nabíjí plným proudem (co umí zpracovat elektronika + na který je stavěn akumulátor) a poté začíná proud omezovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.