Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. U televizoru (SHARP) dochází v noci k nechtěnému zapnutí do pohotovostního režimu. Večer vypnu TV vypínačem na boku TV (tj.hlav.vypínačem) - ráno je zapnutý. Při tom "časovač", umožňující tuto funkce je vypnutý. Díky za každou radu.
Napište o jaký model TV se jedná. Některá zařízení se takto pravidelně zapínají, protože zjišťují aktualizaci firmware, což lze u některých modelů vypnout v nastavení.
Jedná se o model SHARP LC-32SH7EBK. Že existuje možnost aktualizace u některých modelů jsem už vypátral - tento typ ji ale nemá. Díky
Jak píše tvlg, vypinač je pro uvedení do pohotovostního stavu a neslouží jako hlavní vypinač. Ten si musíte pořídit na zásuvku či rozdvojku, pokud to chcete vypínat od sítě.
Rozumím Vašemu popisu.V praxi to funguje tak, že vypínačem zapnu televizor. Pomocí ovladače jej můžu přepnout do pohotovostního režimu a zpět. Vypínačem pak můžu televizor zcela vypnout. Nic víc - nic míň. Zcela jednoduché.
To ale vůbec nemá nic společného s tím, proč se mi přístroj samovolně zapíná v 5.00 hod. Velké díky za každou radu.
Ten mechanicky vypinac neni kolebkovy nebo tlacitko typu isostat. Ten by TV vypnul "natvrdo" a odpojil ji od site.
Ten typ, ktery je na Vasem TV jenom kratkodobe odpoji vykonovou cast pulzniho zdroje a uvede TV do modu STAND-BY (tedy do pohotovostniho rezimu)
Podobny problem jsem kdysi resil na TV philips, ktery mel podobny symptom. Po pripojeni monitoru site jsme nasli rano prepetovou spicku, sledovanim jsme zjistili, ze ji zpusoboval vytah v baraku. Jak rano nekdo vytah privolal, TV se spontanne nakopl. Jeho zdroj takto reagoval na spicky v siti.
Zkuste vysledovat, jestli rano v pet nestartuje kotel, vytah, obehove cerpadlo ... cokoli ve vasem baraku. Nebo zkuste pripojit TV pro otestovani do jine zastrcky - t.j. na jiny okruh
V nasem pripade stacilo predradit prepetovou ochranu a bylo po problemu ...
Pujč mi ten televizor a já ti to vypnu.
Těžko poradit, když píšeš tak hrubý popis.
Asi musíš jednou zůstat vzhůru a zjistit v kolik hodin se televizor zapíná.
Dále musíš projít všechny položky menu a hledat cokoliv, co může televizor probudit. Třeba aktualizace EPG nebo vyhledávání nových programů.
Něco se v noci musí spustit. Co to je nevím. Zkus taky přečíst návod k použití televize. Třeba je tam řešení.
Ale hledat a najít to už musíš ty sám.
Ja ti poradím vytáhni nanoc televizi ze zásuvky. A je pokoj.
Děkuji
Obdivuji Váš smysl pro humor. Nevím, jak podrobněji mám problém popsat. Tak ještě jednou. Večer vypnu síťový vypinač na boku televizoru (je to mechanický mikrospínač) a ráno - a to teď upřesňuji - v 5:00 hod. se televizor zapne do pohotovostního režimu. Ano, je evidentní, "že něco se musí spustit". S tím s Vámi souhlasím. A já potřebuji poradit, co to je a co s tím.
Samozdřejmě, že jsem si pečlivě prostudoval několikrát návod k použití. Tam ale, řešení není. Rada, že musím projít všechny položky a hledat cokoliv, co může televizor "probudit", je sice pravdivá, ale já potřebuji poradit co přesně a a jak,
A to jsem očekával od odborníků, kteří zde radí ...
Zapne se vždycky přesně v 5 ráno?
Nemáš nastaveno třeba nahrávání nějakého pořadu (jestli to ta TV umí; a ne jen přesně v 5, ale kdykoliv)?
Lituji, nenapsal jsi přesné označení televizoru.
I kdybys ale přesné označení televizoru napsal, tak si ho kvůli radě nepůjdu koupit, abych zjistil co je tam nastavené na probuzení v 5.hodin ráno.
Takže můžeš pouze doufat, že sem odpoví majitel stejného televizoru, kterému se televizor taky sám zapíná a ještě k tomu chodí sem na poradnu. Jaká je šance na odpověď si odhadni sám.
Já jsem ti poradil to co mne napadlo, že by mohlo televizor zapínat.
Nemáš třeba televizor připojený k inetrnetu? Že by to nějaký vtipálek zapínal na dálku.
Jedná se o televizor SHARP LC-32SH7EBK - to jsem měl uvést první. Připojený k internetu není. Díky
Rozumím Vašemu popisu.V praxi to funguje tak, že vypínačem zapnu televizor. Pomocí ovladače jej můžu přepnout do pohotovostního režimu a zpět. Vypínačem pak můžu televizor zcela vypnout. Nic víc - nic míň. Zcela jednoduché.
To ale vůbec nemá nic společného s tím, proč se mi přístroj samovolně zapíná v 5.00 hod. Velké díky za každou radu.
Co píšete je nesmysl. Především v popisu, pokud tomu rozumím, je psáno tlačítko Standby. V žádném případě není TV odpojen úplně od sítě. Je možné, že i po vypnutí zůstává v jistém pohotovostním stavu a ráno v 5 hodin ho připraví k dalšímu ovládání přes DO. Rozumím li tak TV se nezapne jen je ve Standby režimu. Z důvodu pravidelnosti je to vlastnost Firmware a je možné, že se nechá v menu upravit. Měl jsem DVD které se každé ráno ve 4 hodiny jen protočilo.
Nevypadne vám vtedy na okamih aj elektrina?Niektore tv.sa po odpojení od siete a znovu pripojeni aj zapína.
Skúste vypnúť telku ako ju vypínate.Potom ju odpojte od elektriny ,a znovu pripojte.Ak sa tv zapne ,tak treba zistiť prečo elektrina v tom čase vypadáva.
Jasně jsem psal, že ani po vypnutí není TV odpojen od sítě. Pak může dojít ke změně stavu daným Firmwarem a jeho nastavením . Prohlédněte položku v menu Úspora energie. Další možnost, jsou to přece jenom elektrické obvody, může dojít k inicializaci nějakým pravidelným rušícím signálem. Mně třeba jednu TV ovlivňovalo HBO které pravidelně spinalo noční proud.
Našel jsem nějaké reakce na netu,kdy si lidé u tohoto modelu stěžovali na problém buď s přepínáním nebo StandBy režimem.
Na jednom ruském webu se domnívají,že problém je v rozdílném napětí,tedy že v příslušném obvodu je buď víc nebo míň voltů,než má být.
Ale moje ruština už není jako zamlada
Nevšiml jsem si informace,jak dlouho TV máte a zda uváděný problém nastal hned první noc po koupi.
Televizor je zakoupený v roce 2009. Jestli se tak choval od začátku, to nevím, protože jsme ho dosud vypínali jen do pohotovostního režimu. Teď bych jej chtěl ale v době nepřítomnosti vypínat kompletně. A v to je problém ...
Děkuji za radu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.