Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

GPS navigace vs. navigace v mobilu

Od: lenka451® odpovědí: 6 změna:

Je rozdíl mezi navigaci GPS a navigaci v mobilu? Jakou používáte vy?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Aby navigace mohla radit kudy kam, musí vědět, kde se nacházíte. Jakákoliv.
.
Všechny navigace používají na zjištění polohy (auta, kola, osoby) GPS příp. Glonas
.
Také aplikace v mobilu, které navigují, používají GPS...
.
Waze. Ale málokdy, jezdím většinou po paměti, také podle dálkových a směrových cedulí, občas i podle rad kolemjdoucích, je to vzrušující.
Nemám rád dálnice. Sedíš a čumíš, ruce i noha ti dřevění ... Zato zatáčky, stoupání a klesání, dravý záběr motoru, potěšení při přesto malé spotřebě, okukování okolí při pomalejší jízdě, to je žrádlo. Jezdím 50 let, ještě jsem se nenasytil...

Jj asi taky tak nějak jako Hejkal *palec*-nemám rád dálnici,jezdím dle znalostí (jelikož v minulosti jsem projel na vojně hezký kus československa ale více česka) a papírové navigace,jinak navigaci v MT a jen občas pro jistotu a to pouze mapy cz a v předchozím mobilu mapy google.Zkoušel jsem výše uvedené Waze,pak Sygic,zklamali mne,takže opět jen v nouzi a to mapy cz ,ofline.

hodnocení

2x
Používám Waze v mobilu a nic lepšího jsem zatím nenašel. V 99% najde opravdu nejrychlejší trasu s ohledem na dopravní situaci, jsou nahlášena omezení, uzavírky, dopravní nehody, nebezpečná místa, často i policejní kontroly a radary.
doplněno 01.08.16 07:27: Akorát samozřejmě vyžaduje připojení k internetu.

hodnocení

2x
Používám oboje. Klasika se mi nikdy nepřehřála narozdíl od mobilu. Ale už jsem vychytal umístění, aby chladil ventilátor výduchu na palubovce. U mobilu výhoda nepřeberného množství navigačních aplikací dle chuti každého soudruha. Např mapfactor velmi povedená navigace a zcela zdarma, mapy offline.

nikdo*
hodnocení

0x

Vždycky jsem patřil mezi velké kritiky navigací. Česko je hodně dobře značené, a když jedete podle navigace, tak dojedete do cíle, a nevíte, kudy jste jeli. Nicméně jsem se jim musel nedávno tak trochu omluvit. Spíš z hecu, než z potřeby jsem koupil do mobilu navigaci Navitel(má své mouchy). No a ocenil jsem její služby, když nás nějaká nehoda, nebo co to bylo, vyhnala ze známé trasy na objížďku. Díky navigaci, jsem ani jednou v neznámých místech nezaváhal, a vrátil se zpět na známou trasu. Takže za mně spokojenost. Občas asi může dobře posloužit. Když funguje.

danys*
hodnocení

0x
Mám google mapy s navigací- spolupracuje i s waze a super. Vyhledá nejrychlejší trasu a vyhnete se kolonam atd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]