Nejste přihlášen/a.
zajímá mě proč má buck boost (tedy co napětí může zvýšit i snížit), adaptér 2 trimry, co jsem viděl boost, nebo buck jen, tak má jeden, je to logické, volí se jen cílové napětí.
ale i u buck,boost se volí cílové napětí... K čemu je tam druhý trimr? ebay.com/...
Napadjí mě 2 vysvětlení:
to druhé je buď omezovač proudu
nebo je to tím, že "režim buck,boost", není tak automatický, že stačí výstupní napětí nastavit jen jedním, ale když je napětí menší (režim buck), tak se volí jedním, a kdyz má být výstup vyšší napětí ,tak se volí druhém (pak je ale otázka, jak se zvolí, jestli chci snížit nebo zvýšit)
Napr. aby si si mohol postavíť zdroj z menitelný napätím a aj prúdom. Sú prípady pri použití zdroja ,keď potrebuješ nastaviť okrem napätia aj prúd.Možno pri nabíjaní nejakej batérii.Alebo pri skúšaní nejakého zariadenia,kde nemôžeš prekročiť určitý prúd.Výhodné je vymeniť trimre za potenciometre,a získaš pomerne dobrý laboatorny zdroj..
bmbx vám už odpověděl, takže jenom doplním. Zkuste si po zatížení vašeho stabilizovaného buck boost zdroje změřit napětí na sekudnáru transformátoru a samozřejmě i za usměrňovčem na filtru, jestli napětí při zatížení nepadá už tam...
ten měnič nemá transformátor a ta 12V pb baterka je z auta? Kolik má Ah? Tyhle měniče makají velice dobře a z vysokou učinností, ale musí se nakrmit, 55W halogenka si vezme 4.5A měnič mění na 24V. Při 100% učinnosti by ten měnič potřeboval minimálně 9A z baterky...
Tak asi to na výměnu bude, ale není tam opravdu nastaveno nějaké omezení proudu? To že to vždy spadne na 20V při jakémkoliv výstupním napětí je silně podezřelé...
tak proč kupuješ měnič s omezením proudu, když to pak stejně vyřadíš? A vypájený a propojený trimr neznamená, že to nebude omezovat...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.