Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skutečný příkon žehličky na vlasy?

Od: chizuru* odpovědí: 2 změna:

Ahoj,
už od koupě mojí žehličky na vlasy (Remington S-6505) se mi na ní nezdálo že je na ní napsaný příkon 42W.
Dnes o výpadku proudu mne napadlo to připojit k mojí 550W/1000VA UPS, přestože jsem očekávala že žehlička asi nebude žrát 42W, ale výsledek mne až zaskočil.
Ta hlásila přetížení na 116% což by znamenalo že žehlička žrala 640W, což je 15-tinásobek udávaného příkonu.
Vysvětlí mi prosím někdo proč je na žehličce napsaný tak malý příkon když ve skutečnosti je mnohem větší? :)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

0x

Nedovedu si představit, že by v malé žehličce na vlasy bylo topné těleso 640W. Údaj na štítku má znamenat maximální příkon spotřebiče. A proč UPS hlásila přetížení? Možná jí vadil nárazový proud žehličky při zapnutí, kdy je topné těleso chladné a má vyšší spotřebu.

chizuru*
hodnocení

To mne vůbec nenapadlo :D
Zkusila jsem to rozehřát nejdřív normálně ze sítě a pak připojit na UPS a vážně už bere jen nějakých 10%. :D
Ale když jsem přidala teplotu najednou to skočilo na 136%.
Děkuji za objasnění. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]