Nejste přihlášen/a.
ahoj,
prosim o vysvetleni, koupil sem si satelit a myslel sem ze kdyz bude bourka tak uz nebude vypadavat signal jako u pozemnich vysilacu. Bohuzel opak je pravdou, mam spatny satelit nebo je to normalni? (Nastaveni prijmu signalu je v poradku)
dekuji vsem za info
Pokrytí satelitním signálem není úplně stoprocentní. Problém může nastat tam, kde výhledu na oběžnou dráhu Země brání vzrostlé stromy nebo jiná překážka jako skála či panelový dům. Výhledu na družici zkrátka nesmí nic bránit. Další potíží jsou změny počasí. Při intenzivních bouřkách a deštích bývá někdy satelitní příjem horší, v extrémních případech zcela nemožný.
Více zde: satelit.digizone.cz/...
Běžně prodávané přijímače pro příjem z družic mají bohužel velmi malou rezervu na odolnost při poklesu vstupního signálu. Snaha o používání co nejmenších antén vedla i k výrobě vstupních jednotek s velmi malým šumovým číslem. A právě v těchto poměrech se pokles signálu za silného deště nejvíce projeví (déšť jednak zvyšuje útlum přenosové cesty, a zároveň zvyšuje tzv. šumovou teplotu oblohy). Spolehlivým řešením, které zlepší příjem, je použití větší antény (čím větší tím lepší). Ovšem za silné bouřky signál "zmizí" i z antény o průměru 3m.
Mám satelit a i když jsou hrom a blesky a v pohodě,někdy to na chvilku vypadne,ale to je normální.Záleží zda máte dobře nastavený satelit.Dá se koupit zesilovač,který máte doma.(nejsem odborník,ale satelit mi dávala firma)
při dešti často mívám obraz naopak lepší (asi propláchne cestu těm vlnám ) Při bouřce horší může být, to je celkem logické a taky se mi to stane. Nevím jak se to projevuje, ale mrknul bych na držák, už jsem viděl, že to dělala špatně upevněná parabola a poruchy ani tak nezpůsobovala bouřka jako vítr který ji často provází.
Při příjmu ze satelitu je potřeba uvažovat i o tom,jak se signál na družici dostává.Tedy bouřka ovlivní nejen příjmovou,ale i vysílací stranu a ta je na zemi.Vysilač může ztratit napájení,stejně jako pozemní přímé vysílání.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.