Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SONY DSC W630 expozice

Od: dedabrno® odpovědí: 2 změna:

Už nějakou dobu používám kompakt W630 - k plné spokojenosti. Nemá manuálně nastavitelnou volbu clona x expozice, ani sport. Zajímá mne, zda při volbě inteligentní auto si umí poradit (příměřeně) i s rychlostí pohybujícího se objektu. Překvapilo mne, že v režimu AUTO a dostatečném světle systém pozná i rychle pohybujícící se objekt (např. pingpongový míček) a zkrátí tedy i čas expozice a snímek není rozmazaný. Jinak jsem spíš pro rychle pohybující se záběry používal režim "P" s manuálně nastaveným ISO 200 - 400. Nyní mám dojem, že i pro rychlé záběry stačí režim AUTO, což má výhodu, že nemusím korigovat jiné parametry.

Jaké máte s tím zkušenosti, je můj úsudek správný?

Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Rozdíl mezi režimem AUTO a Intelientním AUTO je především v tom, že Inteligentní AUTO je do horších světelných podmínek. Jinak samozřejmě platí, že pokud se nastaví vyšší ISO, tak fotoaparát nastaví kratší expoziční čas, který je pro rychlé pohyby vhodnější. Manuální režim je u kompaktů s malým čipem z určité části spíš frajeřina než použitelná záležitost. Maloformátové (maločipové) kompakty totiž disponují silně omezenými možnostmi práce s clonou.

hodnocení

0x
Při dostatečném světle nemusí míček poznávat. Jen zkrátí expozici, aby nebyl snímek přeexponovaný. Je to o vztahu časxclonaxiso. Tím,,že nu vnutíš vyšší citlivost zároveň zkrátíš čas, nebo zvětšíš clonu(hloubku ostrosti)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]