Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Solární panely v paneláku

Od: lada54 odpovědí: 8 změna:

dobrý den,lchtěl bych se zeptat,chtěl bych si dát na okno které je na východ,dát solární panely ale nevím zda udělat i nějáké otačení za sluncem nebo je přidělat na pevno,bud bych použil 1ks 100w panelu který by byl uprostřed parapetu a otáčel by se za sluncem pomocí natáčecího motoru pro satelit,nebo bych použil 3 kusy 50w panelu a prostřední by byl napevno a ty dva krajní by se na krajích zvedali,vždy bud jeden nebo druhý,nevím ale zda je to naklánění k ničemu,děkuji za rady

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Víc světla budete mít, když si okno nezakryjete panelem a nebudete svítit žárovkou, ale pustíte si dovnitř sluníčko.

hodnocení

0x

za prvé bych si zjistil, jestli vám to vůbec někdo povolí, za druhé východní orientace není zrovna nejvhodnější...

a za třetí (a to ale pro vás není vůbec důležité :)) nechápu smysl 100W panelu.

lada54
hodnocení

tak jsem to spletl je to na jih,a dovolené to mám ale hlavně je to můj byt tak at si říkají co chtěji,ale nevím zda sevyplatí ty panely něják natáčet,a nebo to mám natáčet pod růzmími uhly

Váš byt je vevnitř. Venku ne.

hodnocení

0x

Polární závěs na 100W panel je hovadina už z principu. Těch pár procent příkonu, získaných natočením, propálíte na pohonu serva a použité elektroniky. Jak již bylo napsáno výše, k nabíjení mobilu to bude stačit bez natáčení a pro ostatní využití to nebude vůbec.

rv*
hodnocení

0x

Jako koníček stačí 10 W panýlek. Pro poznatelný finanční přínos je 100 W málo.

hm*
hodnocení

0x

Přidělal bych to napevno. Natáčením se sice dá něco získat (a zanedbatelné to není), ale je potřeba odolná mechanická konstrukce s pohonem a její nějaké řízení, což dohromady stojí nějaké peníze (a další peníze stojí údržba). A než se natáčecí konstrukce zaplatí, ...
Udělal bych pevnou konstrukci, případně třeba se 2 polohami pro lepší nastavení na letní/zimní (vyšší/nižší) slunce, pokud by to nebyl problém, jinak jen jednu polohu a šmitec.

hodnocení

0x

dávají se na střechu, kde je dost místa

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma solární panely

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]