Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr zrcadlovky

Od: samurraj® odpovědí: 6 změna:

Ahoj, tchán shání zrcadlovku. Chce jen něco levného to znamená APS-C. Koukal jsem na to a prakticky vybírám mezi

1) Nikon D3300 megapixel.cz/...

2) Canon 100D megapixel.cz/...

3) Pentax K-50 megapixel.cz/...

4) Nikon 5200 nebo 5300 megapixel.cz/...

5) Canon 700d - megapixel.cz/...

Jelikož tchán do toho nechce vrážet prachy, tak bych osobně vyloučil ty Nikony s rozlišením 24Mpx, protože na takový počet Mpx je potřeba kvalitní objektiv a samozřejmě tchán chce obyčku 18-55 (setový objektiv) a tak mi připadá rozumnější ten Canon nebo Pentax, který má rozlišení nějakých 18 Mpx.

Co si o tom myslíte, co byste zvolili? Osobně si myslím, že v této cenové relaci je to prašť jako uhoď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vím, není to nový, takže asi nebude každému dobrý... ale sbazar.cz/... - vše potřebné a kvalitní kousek!

doplněno 22.07.16 15:43:

recenze jako megapixel.cz/... si jistě najdete, ale plus je možnost využít starší objektivy - což můj otec velmi rád využil ...

Fotí tím cca 3 roky a stále uvažoval o "lepším"- ale při porovnání parametrů a zamyšlení nad cenou tohoto upgradu začne chválit tento kousek a zase máme půl roku pokoj ;)

hodnocení

Jo klasika od Nikonu. To byl perfektní kousek, no ukážu to večer tchánovi, co na to řekne, ale asi bude chtít něco nového. I tak díky za tip.

A co prosím vede člověka k tomu, aby dal své peníze za zrcadlovku a pak vůbec nevyužil výhod, které zrcadlovka nabízí?
Proč si tedy tchán nekoupí pro něj vhodnější "kompakt" s APS-C snímačem a objektivem kvalitnějším než 18-55? Tedy třeba bezzrcadlovku, "poloprofi" kompakt a podobnou třídu fotoaparátu?
Mermomocí chce tahat na krku kilo něčeho, co nevyužije a čemu nerozumí?
hodnocení

Kompakt s jednopalcovým čipem jsem mu také nabízel, ale chce zrcadlovku. Sám mám Canona 40D s třemi objektivy a vím, jaké je to tahat někde na akci celý batoh s fotovýbavou.

Komu není rady..
Pak je zcela jedno co si koupí, tak jako tak to nevyužije.Ale bude mít dobrý pocit až půjde po náměstí se závažím na krku.

hodnocení

0x

Každý průměrně lepší kompakt který umí manuální režimy prakticky "nahradí" zrcadlovku s plastovým setovým objektivem. Souhlasím s tím, že takto je to pouze závaží.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]