Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kompresor 230V vyhazuje pojistku

Od: 5659 odpovědí: 4 změna:

Zdravím,mám takový problém,kupoval jsem nový kompresor (10barů) 2,2kw.V baráku jsou staré elektrické rozvody ještě hliníkové s keramickými pojistkami Na kompresor mám 10A pojistku.Než se kompresor rozběhl tak to odpálilo vždy tak 1-3 pojistky,pak naskočil a běžel normálně i 30 minut v kuse při práci ,jak naskočil tak běžel.Teď ale je problém,že nejde nastartovat vždy to odpálí pojistku,motor se protočí tak 3x a bouchne.Existuje nějáká silnější náhrada za 10A? 16A tam kvůli patici nejde.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
2,2 kW to je proud okolo 9,5 A. Ovšem rozběhový proud je podstatně vyšší, takže pojistka vypadává.
Jsou nelegální možnosti, jak zvýšit proud pojistkou. Ty ovšem neradím ...
.
Legální postup : zavolat elektrikáře, posoudit průřezy těch hliníkových vodičů, pokud to půjde, vyměnit jištění za vyšší. Nebo natáhnout na kompresor nový přívod s vyšším jištěním.
5659
hodnocení

Děkuji Vám.

zajixxx*

A co třeba pomalou pojistku? "šnekovou"

jabraka*
hodnocení

0x

Přívod,ať hliníkový,nebo měděný,sám nezpůsobuje vyhazování pojistek.Vedení bylo proudově dimenzováno,pojistky malí určen maximální proud,pokud se překročí,pojistky se spálí.Prověřte používaný motor.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]