Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Astra 3 přestaly fungovat některé programy

Od: pepan321® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

v neděli bylo ještě vše ok. V pondělí jsem zapnul satelit a běžely pouze kanály z Hotbirdu - supertennis. Astra 3 ukazovala signál cca 60%, kvalita 0. Nicméně po překlikávání kanálů běžel i ČT4/art, Minimax, Barrandov plus. Ostatní stanice na Astře 3 hlásí "Signál nenalezen". Máme skylink.

I když včera žádný vítr ani bouřka nebyla, není možné, že by se nějak hnula parabola nebo tak něco?

Ještě mně napadlo, asi 3m od antény nám roste cca třímetrový smrček, nemůže nějak blokovat signál? No a přes cestu jsou větší stromy...nicméně doteď vše několik let fungovalo...

děkuji za odpověď!

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den. Byla dlouho předem hlášená změna frekvencí - musíte přeladit programy.

doplněno 19.07.16 09:03:

@vernon - nevěřím tomu, že by strom najednou zrušil příjem signálu satelitu !

doplněno 19.07.16 09:15:

videotvsat.cz/...

hodnocení

Nakonec jsem hodil satelit do továrního nastavení a chytlo se to. Našlo to na Astře 3 signál i kvalitu a všechny programy jedou. Záhada...

Problémy se satelitem a SKYlink jsem měl při každé bouřce nebo výpadku proudu - někdy stačilo "probliknutí" elektřiny, nějaký problém s přívodem proudu a satelit např. ztratil zvuk nebo formát obrazu... pomohl vždy restart (někdy napodruhé).

To není žádná záhada. Pokud jste hodil přijímač do továrního nastavení, naskenovaly se vám znovu programy a ty jsou teď na nových frekvencích.

hodnocení

no spíš je divné, že Astra 3 předtím hlásila signál 60% a kvalita 0. Po továrním nastavení se to chytlo...

Původní transpondéry jsou stále v provozu (to je ten signál). Ale nevysílají tam žádné programy (te je ta kvalita 0).

vernon
To je samozřejmě nesmysl, pokud je signál, je i kvalita. Nezáleží na tom zda se vysílají programy, nebo ne.

Pochopitelně to nesmysl není.

Moje přijímače hlásí u již naladěného programu přítomnost signálu, pokud transpondér vysílá, kvalitu příjmu ale zobrazují pouze tehdy, když z transportního streamu extrahují data konkrétního programu. Jedná-li se o program, který přestal vysílat nebo jej není schopen dekódovat, zobrazuje kvalitu 0. Vím to zcela přesně, protože jsem po přesunu programů řešil stejný problém jako tazatel.

V rozhraní pro ladění programů na transpondéru ukazuje indikátor úroveň signál / kvalita vždy.

vernon
hodnocení

2x
Pokud je ten smrk ve směru příjmu, tak může.
jofa*

Na jakou pozici to máte naštelovaný? Tam musí být programů jako máku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]