Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatně žehlí žehlička

Od: silka odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

máme doma asi rok žehličku Braun TexStyle 5, žehlička špatně žehlí, když ji dám naplno, tváří se, že je zespod horká, ale nechce vyžehlit.

Chtěl bych se poradit, zda se dá nějak pročistit nebo kde by mohla být příčina, že se nedaří prádlo vyžehlit?

Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, a pohybujete horkou žehličkou po prádle tam a zase zpět? No, ale vážněji - možná není nastavena správná teplota pro určitý druh prádla (materiál) a proto nežehlí. Zdravím!

doplněno 18.07.16 21:57:

silka - znamená to, že dříve to bylo v pořádku a problém nastal až později? Návod k údržbě a provozu žehličky nic neuvádí, resp. dodržujete ten návod?

doplněno 18.07.16 22:34:

silka - já napařovací žehličku nemám (mám "klasiku"), ale myslím, že když napařovací žehličḱa napařuje špatně, tak i špatně žehlí. A špatně napařuje asi kvůli působení vodního kamene a usazenin. V návodu by mělo být uvedeno, jakou vodu používat a jak žehličku čistit.

hodnocení

2x

Co to znamená, "tváří se"? Je plocha horká, nebo není? Co to znamená, že "nechce vyžehlit"?

Tuhle žehličku jsme jsme měli doma už bůhvíkdy, kvůli zkušeností s ní jsem si ji pořídila i já domů asi před 4 lety, pak i ségra, jsem s ní ohromně spokojená a jinou už nikdy nechci. Jednou jsem ji reklamovala kvůli zanešení vodním kamenem (nemělo by být), ale reklamaci uznali, vyčistili i vrátili peníze za poslání. Jestli ji máte rok, tak není důvod váhat s reklamací, pokud s ní něco není v pořádku ;)

doplněno 18.07.16 21:56:

A nemůže to být prádlem? Víte jak to myslím, takové lněné nebo bavlněné, na sluníčku vysušené kalhoty prané bez aviváže oproti sotva usušené pa-bavlně prané s aviváží, to je při žehlení sakra rozdíl. Taky napařování je znát. To mi u té žehličky kvůli zanešení začalo blbnout a když jsem nemohla vyžehlit ani ručník, tak mi došlo, že je něco špatně. Nesešlo se pár těchto faktorů?

doplněno 18.07.16 22:32:

Bez napařování vyžehlit samozřejmě jde, ale je potřeba o dost víc námahy. Zkuste to napařování úplně vypnout a uvidíte, jak blbě to jde :) Zkusila bych teď často dávat parní ráz - jen tak do vzduchu, vždycky mi při tom vypadne trocha vodního kamene, třeba se Vám podaří ji vyčistit, jeslti se Vám tam ten kámen usazuje. A pak uvidíte. Servis to jistí. (Asi můžete žehličku i odvápnit, ale já jsem si takhle jednu žehličku zničila...)

silka
hodnocení

Když na žehličku šáhnu zespod, zdá se horká - na opaření.

Však když žehlím a nastavím správnou teplotu, nevyžehlí mi to, musím mnohokrát přejíždět, jde to opravdu špatně.

doplněno 18.07.16 22:28:

To napařování mi blbne, bez napařování to za normálních okolností nejde vyžehlit?

Do návodu se ještě podívám taky.

silka
hodnocení

Děkuji,

podívám se ještě na ni. Ještě jednou díky

hodnocení

0x

Záleží, co žehlíte a jaké máte požadavky na výsledek. Některé druhy látek se napařovací žehličkou žehlí špatně (úplně je nevyžehlíte).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]