Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odpojit zvonek v domácím telefonu

Od: zoufala odpovědí: 5 změna:

Prosím radu odborníka- který drát v domácím telefonu odpojit,abych odpojila jen zvonek?

Jak odpojit zvonek v domácím telefonu

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

planetka*
hodnocení

1x

Já mám zvonek bzučák tady,ale jsou různé druhy-tady jsou dvě kovové vibrující destičky,ale někde je to jinak !*nevi*

Jak odpojit zvonek v domácím telefonu #2

fran56ris*
hodnocení

0x

Stačí, když ten bzučák najdeš (na obrázku ho nevidím) a odpojíš jeden drátek. Funguje jako spotřebič (žárovka), takže jím prochází proud. Přerušíš jeden a EJHLE nic odnikud nikam procházet nemůže. To jsou věci. Pokud ho nemíníš znovu zapojovat, vezmi nůžky a šmik. *nevi*

Omyl! V tomhle telefonu žádný bzučák není! vyzváněcí signál je generován ve zdroji (kdesi v rozvaděči) a je veden přes tlačítko do reproduktorku telefonu. Když chvíli vydržíte napíšu Vám to přesně.

doplněno 17.07.16 18:40:

Na horním obrázku 2 šroubek zhora, označený "CA". Vy tam máte 2 dráty (bílý + šedý), tak odpojte oba ale nechte je spojené spolu.

doplněno 17.07.16 19:33:

Zoufala - Kdepak génius. Já jsem jen před rokem strávil desítky hodin na štaflích *ee* při rekonstrukci tohodle systému v jednom činžovním domě, když jsem musel skloubit staré kabely s novými, přičemž původní zapojení dělal neskutečný fušer *blee*, kterému byly barvy drátů ukradené a zapojoval to prostě tak, jak mu to přišlo pod ruku. Schéma jsem samozřejmě neměl, těch systémů existuje řada, takže nezbylo, než se s tím systémem "pokus - omyl" dopodrobna seznámit. :)

zoufala
hodnocení

Bože ANO, funguje to! Magdon, Vy jste génius! *pusa* Nikdo si s tím nevěděl rady.. DĚKUJI PŘEVELICE ! Ještě, že mě napadlo sem napsat...*ua*

doplněno 17.07.16 20:04:

...díky tomu jste mohl udělat dobrý skutek a pomoci jedné zoufalce...*palec* Vězte, že jsem se kromě "všeumělů" radila i s elektrikářem a ten řekl, že to asi nepůjde... Nejspíš prostě nevěděl...*nevi* Takže ještě jednou moc dík za radu ! :)

zoufala
hodnocení

...já ten bzučák právě nemůžu najít...tady je ještě foto sluchátka...nic víc tu není... *plac*nerada bych vyřadila zvonky všem v bytovce...

Jak odpojit zvonek v domácím telefonu #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]