Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Telefon od pádu funguje jenom na nabíječce

Od: vanocka odpovědí: 7 změna:

Ahoj, mám dotaz - včera mi spadl mobil na zem (skoro ze dvou metrů na dlaždičky) a od té doby funguje jenom na nabíječce (ale tam funguje 100%, žádný problém s ničím).

Opravdu jenom na nabíječce, jak vytáhnu kabel tak v ten samý okamžik zhasne, ne že by se rychle vybil apod.

Je možné, že je to baterií? V krámě mi tvrdili že baterie se pádem rozbít nemůže, a nabízeli mi nové telefony, no ale nevím jak moc jim můžu věřit.

Celý telefon stál jen 50 €, tak se mi do toho nechce moc investovat... můj předběžný plán je objednat z e-shopu nový (stejný) telefon a novou baterii, a jedno z toho jim vrátit. Ale jestli je blbost aby to bylo baterií, tak s tím nechci otravovat.

Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Když vytáhnete baterii, ta má být v kontaktu s mobilem přes takové pružné plíšky - nejsou ohnuté? dotýkají se akumulátoru?

Asi bude nejjednodušší (a nejlevnější) řešení používat ho jako náhradní - doma jako "pevnou linku" - třeba s nějakou simkou s předplaceným kreditem na volání na pevné linky atd...

doplněno 13.07.16 10:10:

můžete prosím uvést zcela přesný název telefonu? Buď může mít někdo podobnou zkušenost nebo třeba ten telefon doma nefunkční s dobrou baterií.. no uvidíme - alespoň bychom se mohli podívat na možnosti opravy :)

doplněno 17.07.16 11:14:

tak máte směr, kam se dát ... vadný konektor v telefonu. Teď jde o to, jestli lze telefon zreklamovat nebo servisovat - ND nebývají na noname kousky moc k sehnání a nepředpokládám, že to větnamec bude na chodníku s aku pájkou opravovat...

vanocka
hodnocení

Jsou tam tři takové plíšky, které jsou všechny stejné, a jeden je placatý.

Jeden prodavač říkal že je to možná problém, druhý říkal že to vypadá normálně, no tak nevím.

Jako náhradní ho nepotřebuju (koupila jsem si ho čistě na používání aplikací na dopravu + Duolinga ve vlaku, normální SIM mám v ne-smart telefonu který vydrží deset dní bez nabíjení, juchů!), spíš se mi nechce dělat zbytečný bordel s nákupem a vrácením baterie (pokud je vyloučené že by to byla baterie). Bohužel jsem nenašla kolem sebe nikoho kdo by měl stejný mobil, takže to jinak zkusit nemůžu.

vanocka
hodnocení

Zreklamovat patrně nepůjde, mj. z toho (asi taky nárazem) vypadla plomba přes nějaký vnitřní šroubek, to tam předpokládám bylo jako důkaz že se v tom člověk nevrtal.

Ale říkala jsem si že vezmu druhý takový kabel, ustřihnu všechno kromě vlastního konektoru a prostě to bude mít anténku?

stonek*
hodnocení

0x

Není to vyloučené, ona baterie taky obsahuje elektroniku.

hodnocení

0x

Pokud telefon bez baterie na nabíječce vůbec dokáže fungovat, tak většinou nedokáže telefonovat. Chyba po pádu bude asi trochu jinde...

vanocka
hodnocení

Telefon je Huawei Y3.

Nicméně došlo ke změně, byla jsem s tím u Arabů v bazaru (podle logiky že budou mít velký výběr telefonů, tudíž i baterií, a budou to moct zkusit s jinou) a tam to prodavač rozebral, složil, dal do nabíječky, odpojil a dobrý. Ale jen dočasně, po nějaké době opět zdechnul.

Což je od té doby standardní stav - po několika pokusech "na nabíječku, zapnout, odpojit" zůstane zapnutý a časem zase sám od sebe zdechne.

No, takže to asi bude něco jiného. Každopádně zajímavé.

Děkuji za rady

vanocka
hodnocení

Nicméně teď jsem získala dojem že "zbuchne to" nezávisí na "odpojím telefon od elektřiny" nýbrž na "vytáhnu kabel z telefonu". Když jsem vypnula zásuvku tak se nic nestalo (po delší dobu), ale když jsem pak vyndala kabel z telefonu, tak ve vteřině zhasnul. Další pokusy to zatím podporují. WTF.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma vypadla plomba

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]