Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejlepší sluchátka do 5000?

Od: majklcz* odpovědí: 22 změna:

Dobrej, ve sluchátkách se moc nevyznám, ale potřeboval bych aby hudba byla fakt pecková. Cena do 5000 kč. nemáte nějaký tip? Díky Majkl

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vernon
hodnocení

1x
Zdroj? MP3 přehrávač? Protože to by byla fakt pecka...
Podle slovního projevu audiofil, abys potřeboval sluchátka za pět táců, nebudeš...
majklcz*
hodnocení

Zdroj mobil

vernon
Žádný mobil nemá tak vysokou kvalitu zvuku, ani když přehrává FLAC, aby se vyplatilo připojovat sluchátka za 5 tisíc.
Kup si kvalitní špunty do 1000Kč s impedancí 16ohmů a to je asi tak nejvíc co můžeš udělat. Velká náhlavní sluchátka střední třídy mají většinou nižší citlivost a vysokou impedanci, protože se předpokládá jejich zapojení na stolní přístroje s dostatečně výkonným zesilovačem. Na mobil by hrály tiše.

hodnocení

1x

Mc gyver, cinematic - on hledá sluchátka do 5 klacků a vy mu tady nabízíte za 6 a za 7 tisíc. Přesně, jak psal někdo v prvním příspěvku, záleží jaký je zdroj hudby, respektive v jakém formátu je nahraná. Je jedno jestli v mobilu nebo někde jinde. Důležité je v jakém formátu ta hudba je. Pokud to je mp3 tak ti stačí sluchátka za pětikilo. Pokud máš formát třeba FLAC, investuj do dražších sluchátek.

Jinak mp3 je ztrátový formát (očesaný). Je to stejné jako u fotek. JPG, JPEG je očesaný formát a RAW je ten surový, bezztrátový formát.

jofa*

Takto drahá a kvalitní sluchátka jsou primárně určena pro studiové účely, poslechy a kvalitní poslech pro doma. Na cesty, sportování při muzice a jiné zábavy naprosto zbytečně drahá. Na nějakých "vyřvávačkách" Flac či Mp3 kvalitu stejně od sebe nerozeznáte, jako na monitoru fotku jpg a raw( před dalším zpracováním).

4990 je do pěti klacků. Nepsal, jaký typ sluchátka chce.

rizzlah*
hodnocení

1x

Nejprve určitě nějaký přehrávač s podporou přehrávání bezzrátových formátů až do HD rozlišení 96 kHz / 24 bitů, písničky ve FLAC formátu a nějaké kvalitnější sluchátka, nemusí to být zrovna high-end za 20 000.

Sennheiser, AKG, Audio-Technica, Denon, cokoliv tady postačí :

sluchatka.heureka.cz/... ( za ty prachy hrajou úžasně )

sluchatka.heureka.cz/... ( špičkový zvuk, mám je roky a kvalita nijak neklesla )

sluchatka.heureka.cz/... ( já osobně je nezkoušel, známý říká že super )

sluchatka.heureka.cz/... ( první Yamaha sluchátka co jsem zkoušel, když dělá Yamaha hudební nástroj nebo vybavení... vždycky je kvalitní )

sluchatka.heureka.cz/... ( nevěděl jsem že Denon dělá i sluchátka, ale jsou opravdu kvalitní )

Teď už jen vybrat, jestli preferujete on-ear, uzavřené, jedny bych doporučoval více na cesty kvůli izolaci zvuku, aby každý neslyšel co posloucháte a vy neslyšel třeba vlak, jedny zase jen tak na domácí poslech.

Nekteré jsou žravější a můžou vyžadovat přídavný AMP ( přenosný zesilovač ). Jak bude kvalitní přehrávač, zvukový soubor a sluchátka, Tak dostanete přesně to, co chcete

majklcz*
hodnocení

Diky za odpovedi. Sluchatka nechci spuntova a hlavne je pottebuji na cesty. Takze bych potreboval aby tu hudbu nikdo neslysel. Co byste mi doporucovali misto mobilu za prrhravac, kdyz tam ta hudba bude jak rikate ocesana.
rizzlah*

Tenhle je fajn, dá se koupit i levnější, ale cena je tady pořád ok mp3-prehravace.heureka.cz/...

Pokud na cesty, tak určitě raději uzavřená, on-ear jdou většinou hodně slyšet a ten vlak taky.

Ty M50x by šli, ostatní jsou všechno on-ear, vypadají sice cool, ale né moc dobře izolují, s těmi M50x budete

sice víc jako otík, ale izolace zvuku znatelně lepší.

majklcz*
hodnocení

a co ipod atd? ty jsou špatné?

rizzlah*

Šlo by to, ipod taky přehraje Lossless formát, ale ten applovský AIFF nebo WAV, pokud vím,

FLAC na tom nepřehrajete, což nechápu, je to populární brand a ani nová generace ipodu nepodporuje FLAC, který je po MP3 snad nejrozšířenější. Pokud vlastníte ipod, je to jiná, zkrátka převedete do jiného formátu ( přímo itunes to nabízí, převod FLAC - AIFF), ale nový asi nemá smysl kupovat.

doplněno 11.07.16 19:08:

oprava AIFF - ALAC, applovský lossless formát

vernon
Krámy od Applu neumí hromadu věcí, co všichni ostatní umí. To je normální...
rizzlah*

To je fakt, hodně lidí platí tisíce navíc jenom za logo jablka.. což osobně nechápu

majklcz*
hodnocení

takže s těmi sluchátky nebude slyšet hudba ven ani okolní zvuky dovnitř? Potřeboval bych taky abych neslyšel ostatní při relativně nízké hlasitosti

hodnocení

0x

Nevím co chceš za typ sluchátek, ale pokud ne špuntová, tak tyto nevypadají vůbec špatně: sluchatka.heureka.cz/...

cinematic*
hodnocení

0x

A pokud ne špunty, tak např. sluchatka.heureka.cz/...

joudic*
hodnocení

0x

sennheiser postaci, vyber je na vas a vasich usich... jinak samozrejme Koss, ale pouze Porta Pro... mimochodem mel jsem mobil Sony Wxxx walkman a jeste jsem nesehnal lepsi sluchatka... ikdyz ty moje staly 4000, porad ma lepsi zvuk Sony... parchanti, tolik nestal ani ten telefon, novy :) Bohuzel jsou kratoucke do byvaleho Sony portu.

majklcz*
hodnocení

Teď to bude znít hoodně divně, ale která sluchátka si myslíte že jsou designově nejlepší z těchto :D protože já jako otík nechci vypadat :DDDD i když asi budu

rizzlah*

Ty over-ear sluchátka vypadají podle mě nejvíc cool, ty Yamahy nebo Grado ( jsou si hodně podobné ) jsou opravdu stylové, to samé Ear Momentum od Sennheiseru, ale... izolace zvuku je tady skoro nulová. Takže v autobuse vám někdo natráhne nebo je i možné, že přes ten hluk málo uslyšíte. Někam na procházky, cesty, tůry nebo jen tak do města jsou podle mě ok. Ale co se týče MHD... ohhh

majklcz*
hodnocení

Je to hrozně těžké si vybrat, když nechci aby mě nikdo slyšel ani já abych neslyšel ostatní. A ještě ke všemu aby dobře vypadala :/ Každopádně díky za odpovědi

vernon
Sony - Ericsson skutečně vybavoval řadu "walkmann" telefonů velmi kvalitními sluchátky, mám je dodnes. Stačí koupit prodlužku a jsou použitelné i dnes.
Koss Porta Pro mají vysokou impedanci, na mobil hrají potichu.

jabraka*
hodnocení

0x

Před nedávnem jsem koupil v Lídlu sluchátka za 200.- opravdu pecková.Mohu to posoudit,mnoho let jsem používal řadu sluchátek profesionálně.Mohl jsem posoudit i sluchátka špuntová.Tato mají dokonalý přednes a jsou použity nízkoohmové repro s neodymovým imagnety.Dynamika i zkreslení na vysoké úrovni-.Po čase posoudím i životnost,protože řada sluchátek i dobrých firem mi skončila ulomením kablíku u konektoru.

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]