Nejste přihlášen/a.
dobrý den, mám nový telefon a nerad bych si zničil baterku. je lepší ho dobíjet až když je třeba baterie jen 3% nebo když je třeba 50%? děkuju
Mnohem lepší je dobíjet kdykoliv je to možné a nenechávat vybít do prázdna, to baterce snižuje životnost.
Není potřeba se tím vůbec zabývat (pokud nejste hnidopich a beznadějný puntičkář). Nabíjejte kdy chcete a kdy je příležitost. Baterku nezničíte, a jestli bude mít životnost 28 nebo 29 měsíců, to opravdu nestojí za to řešit.
bmbx: Myslím, že u současných baterií (a telefonů) není při různém způsobu nabíjení ten rozdíl v životnosti baterky ani zdaleka až tak dramatický.
jethro:
nejde o 28 nebo 29 měsíců, ale třeba 28 nebo 56 měsíců, ale je fakt, že 56 měsíců už dnes nikomu telefon nevydrží, buď díky závadě nebo že už je zastaralý
rozdíl je pořád dramatický, neboť nabíjecí cykly se počítájí plné vybití a plné nabití, pokud se vybíjí a nabíjí částečně naroste počet cyklů mnohonásobně více, to platí pořád
Tady jeden z pohledů na baterie v elektronice wmmania.cz/... a tady jiný soudek elektroniky superapple.cz/...
Při ceně baterie 300 Kč (cca) a životnosti 2 roky (cca) je to čtyřicet haléřů/ den. Nenazýval bych to ničením baterky ale běžným opotřebením. Neuspokojivé? A co představa do toho founu kupovat každý týden tužkovky, minimálně tři
To že to je levné, neznamená na to kašlat. Ono to zase moc starostí nenadělá, jdu spát tak dám mobil nabíjet, když už nejde o prodloužení životnosti baterky, tak se mi nikdy nestane, že s hrůzou během dne zjistím, že mám vybitý telefon když to nejméně potřebuju, což vidím dennodenně kolem sebe
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.