Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zakoupil jsem si přepěťovou ochranu Belkin BSV804
V krabici bohužel nebyl český manuál (respektive byl tam česky jen popis o "doživotní"záruce), na internetu jsem ho taky nenašel.
Přepěťovka má dva světelné indikátory:
Protected: ten svítí zeleně
Not Grounded: ten svítí červeně
a právě tento svítící indikátor mě "trápí".
Našel jsem na internetu k jiné Belkin přepěťovce anglický manuál a z toho jsem pochopil, že když tento indikátor svítí (správně má nesvítit), tak je problém s uzemněním v síti.
Elektřinu máme dělanou úplně novou před 5 lety, dosud jsem používal přepěťovku APC P5B-FR, která má taky indikaci uzemnění a u ní svítí zelená kontrolka, která dle manuálu signalizuje správné uzemnění. Do stejné zásuvky jsem právě napojil novou přepěťovku Belkin a u ní právě svítí červená kontrolka (správně nemá svítit nic).
Zkusil jsem do této nové přepěťovky zapojit PC a jen to po zapojení PC luplo a PC se nespustil. Raději už jsem nic rneriskoval a nic jsem do ní nezapojoval.
Zajímalo by mě, pokud je zde nějaký elektrikář, zda může červeně svítící dioda u textu Not Grounded znamenat i nějakou chybu právě samotné přepěťové ochrany, tzn. že je přepěťovka vadná.
Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.