Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fotoaparát fotí,jen když chce

Od: sansnomf® odpovědí: 15 změna:
Dobrý den,zakoupil jsem aparát Nikon D3200 a hned ho vzal na dovolenou,aniz bych měl čas si prostudovat cd s návodem. Když ho během výletů užívám, běží perfektně, ale po určité době pokaždé jindy najednou nechce fotit. Nereaguje na stisk spouště. Pak zase zničehonic jede dál. Baterie je ok. Jde mi o to, abych mohl ted na dovolené fotit, po návratu domů si návod podrobně prostuduji
. Poradí někdo, proč foťák vypovídá službu? Děkuji.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

No..., pokud vyloučíme technickou závadu (což na 100% nelze, protože Váš fotoaparát nemáme v ruce)..

Tak to je klasický případ typu "Pokud selže veškerá snaha o uvedení zařízení do provozu, přečtěte si návod"..

Zrcadlovka prostě nefotí až tak úplně sama..a je dobré o jejím používání něco vědět, než s ní někam vyrazíte.

První co mne napadá může klidně být nastavení priority zaostření..a u některých typů fotografie (scény...objektu) fotoaparát prostě nemůže zaostřit na daný objekt a proto nepovolí otevření uzávěrky. Stačí použít liniový AF senzor místo křížového...a AF se chytá v některých případech dost těžko..

doplněno 05.07.16 10:29:

Další věc samozřejmě může být dlouhý čas, který Vám fotoaparát nedovolí použít z důvodu možného rozmazání fotografie..(zde stačí použít režim Auto ISO, nebo nastavit manuálně vyšší citlivost).

miroslav*
hodnocení

3x

Asi stačí nastavit nějaký vhodný režim. Na úplné automatice při nevhodných podmínkách prostě přístroj nefotí.

hodnocení

Děkuji moc. Vaše připomínky si vezmu k srdci.

hodnocení

0x

Jestli je to foťák z druhé ruky a má nalítáno, tak jde do kopru závěrka.

ernie:

nejsem si jist zdali závěrka s "přetočeným tachometrem" způsobuje nereagování tlačítka spouště, osobně se přikláním k názoru martincakl. V základním nastavení bývá zapnut režim, že pokud není zaostřeno nic se neděje, kompaktisti tím bývají často zaskočeni :-D

hodnocení

Ne,aparat je úplně nový.

OK, to byla jen možnost. Tak leda se seznámit s funkcemi, jak tady píšou předřečníci. I když popravdě, tohle mi připomíná situaci, kdy blondýna neví, že auto nejede, protože v něm není benzín. Bez urážky :)

hodnocení

0x
Me zrcadlovka dela to , ze kdyz v plne automatice nezaostri na naky objekt , tak taktez nevyfoti. Pritom , ale je zvukove znameni. U vas tezko rict. Bud se ji neco nelibi , je spatne nastavena nebo mechanicka zavada. Zrcadlovka je spis pro ty lepsi fotografy , na obyc staci kompakt , co se vejde kdekoliv nez tahat rozmernou a tezkou kravu na krku. Prcne jsem neveril diskuzim a ted to jiz chapu. Hlavne kdyz jdu do prirody na par km pochod...
Prostudujte poradne navod.

To je otázka priorit. Někdo chodí s foťákem do přírody právě pro to, že chce pořídit fotografie, které by kompaktem neudělal, byť bude třeba @bmbx tvrdit něco jiného. Ty bereš sebou foťák (kompakt) jen na pořízení snímků, prioritou je pro tebe zážitek z výletu... Tvrdit, že zrcadlovka je pro ty "lepší fotografy" je nesmysl.

ernie:

A jsme u toho:-D

Které fotky nemám šanci s kompaktem v přírodě pořídit?

jofa*

Fotku pořídíte s čímkoliv, jenom ve výsledku bude rozdíl. Samozřejmě pro toho kdo ví, že lze u zrcadlovky vyměnit objektiv, že postava např. modelka či nevěsta, ženich v exteriéru na určitou vzdálenost objektivem s ohniskem 200 mm na clonu 2,8, bude o něčem jiném než z kompaktu. Ve výsledku bude rozdíl pro toho, kdo ten rozdíl vidět chce a vídí.

jofa:

moudrá slova...*palec*

Tak samozřejmě, na sociálních sítích jsou nevíce cool selfíčka z mobilu před zrcadlem, ty maj nejvíc lajků. Lidstvo prostě degeneruje.

Tak Ty kompaktem vyfotíš určitě všechno. O tom nepochybuju.

ernie:

opět si neodpověděl, stejně jako posledně. Dělá ti opravdu velký problém konkrétně napsat v čem vězí porblém focení kompaktem, když už zmiňuješ, že ne všechno se s ním dá fotit?

Dnes se obecně všichni honí za kvalitou, ať jde o cokoliv, nejen focení, ale vůbec nikdo se nezamýšlí nad tím k čemu ten kvalitní výsledek upotřebí. Ohledně focení mne opravdu těžce rozesmívají experti co blábolí o šumu o hloubce ostrosti o světelnosti objektivu o velikosti čipu a já nevím očem ještě o čem je módní mluvit v rádoby fotograficky znaleckých diskuzích a pak své fotky publikují tak maximálně na fejsbůku *haha*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]