Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alergie na kovy

Od: bgjuhjk odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

líbí se mi telefon nokia 6500,který má celé kovové tělo. Mám citlivou pokožku (např. nemůžu nosit naušnice z bižuterie, protože mi po nich začnou hnisat uši). Proto by mě zajímalo, jestli od toho kovové těla telefonu bych také mohla mít nějakou alergi, vyrážku...?

Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lm®
hodnocení

1x

Zkuste přece jenom najít zalíbení v jiném telefonu,zdraví je to nejcennější ,co máte (byť Vám to zní jako fráze- je to tak ).:)

jabraka*
hodnocení

1x

Kryt je vyroben z hliníku a je eloxován.Nemůže tedy být důvodem k alergii.Elox může být probarven na jakoukoliv barvu,takže i ostatní barvy jsou z hliníku.Úprava hliníkových slitin eloxováním zvyšuje tvrdost povrchu až na stupeň korund.

Tedy druhý nejtvrdší po diamantu.

JABRAKA

hodnocení

0x

Na všechny kovy asi alergii mít nemůžeš. Nejčastěji bývá organismus citlivý na nikl, kobalt, chrom a jejich slitiny. Povrchovou úpravu krytu telefonu neznám, alr obávám se, že tam minimálně jeden z nich bude. Nokia 6500 je i v černém provedení, které by ti nemuselo způsobovat zdravotní problémy.

hodnocení

0x

bude to nejspíše nějaká slitina hliníku ... takže by vám to asi dobrotu na pokožce nedělalo. Mi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]