Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kapacita baterie

Od: mimoreal® odpovědí: 5 změna:
Zdravím, jsem absolutní elektroanalfabet a mám dotaz. Dá se multimetrem 830D změřit reálná kapacita baterie, powerbanky...? Pokud ano, jak to na měřáku nastavit? Předpokládám, že to nepůjde.
Kapacita baterie

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fiser22*
hodnocení

2x

Nedá, tak jednoduché to bohužel není, musel by jste powerbanku zatížit, a sledovat výstupní proud s časem. Jinak přímo na taková měření se prodávají rovnou měřáčky které přepočítávají na mAh , zkuste kouknout třeba na Aliexpress, ( aliexpress.com/... ) příp. aliexpress.com/... - za pár korun, osobně používám a jsem spokojen

stonek*
hodnocení

0x

Nedá mi abych si nerýpnul, výrobci čehokoli na baterie naučili spotřebitele koukat na kapacitu a hledat více miliamperhodin. Jak to ale vyjadřuje kolik je v baterii skutečně energie, když se nebere v potaz její napětí? Moc ne, měly by se tedy uvádět spíš watthodiny.

vernon
Watthodiny se občas uvádějí, třeba baterku do notebooku jsem kupoval podle údaje ve Wh.

veronica
hodnocení

0x

Kup si odpor 10 Ohm na zatížení 6W nebo 10W. Kapacita se spočítá: 0,5 × čas vybíjení v hodinách = výsledek kapacita v Ah.:)

kolemjdouci
Veronica si zopakuje fyziku ze zakladni skoly a nebude tu psat nesmyslne vypocty :) teorie s odporem a vzoreckem je nesmysl
doplněno 02.07.16 07:14: Mazu svuj prispevek :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]