Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozhodnutí mezi HTC Touch Pro2 nebo Nokia E90

Od: damak* odpovědí: 11 změna:

Zdravím,

vybírám si novou věcičku kterou budu nosit stále u sebe, ale nemužu se rozhodnout kterou znich (cena nehraje roli). Měl jsem Nokii 9300i ktera je hodně podobna E90 ale již odešla...:).

Htc i nokia ma sve plusy a minusy ktere mi vadí, celkově jsou teměř podobně vybaveny, wifi, gps,fotoaparat,dobry displej atd..

HTC

+dotykový velky displej, celkove menší,trošku lehčí

-nemam zkušenosti z dot.displejem a systemem Windows mobile:)

Nokia

+v minulosti jsem měl podobnou verzy nokie, jsem zvyklí na Symbian

-vetší a težší, pomalejší procesor

Tak budu rád zda mi napíšete nějaké zkušenosti a postředy klady a zápory jednotlivým přístrojů děkuji.

PS: nechci technicke parametry jednotlivých přístrojů ty si mužu lehce najít...:), chci něco z vlastních zkušeností

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Touch je spíše stylovější telefon, celý oleštěný, takže pokud máš prsty budou na něm neustále otisky palců, a některým lidem to vadí a hodně..
Tot mé zkušenosti:d snad se najde někdo s lepšími...
A názor na nokii pokudpracuješ hodně s texty word atd tak je na tom nokie o něco lépe, co se týče vybavenosti klávesnice a ověřeného systému ovládání..
Nakonec pkud máš v pc windows Winmobile je obdobná líštička, start ovládácí panely dikE apodobně, i spoustu programů pro pc lze v emulátoru rozjetna v mobilu samozřejmě v rámci HW, já sice nejsem skoro vůbec zkušený se symbianem ale na winmobile je myslím o dost více aplikací i když to znamená možnost nákazy virem atd...
U htc si vyhraješ s prsty a dotýkačem u nokie je to spíše doména kláves a pro práci s nokií budeš potřebovat něco kde ji třeba položíš je to s ní pak mnohem pohodlnější htc lze v jedné ruce držet s druhou pracovat..ode mně vše.
damak*
06.06.09 16:31
hodnocení

ok díky

ackar*
hodnocení

0x

Pokud jde o Symbian vs. Win mobile, nejspíš bych se rozhodl pro Win mobile. Oboje jsem měl a Win mobile se mi zdál, že má mnohem rychlejší odezvu. Přímo s HTC mám nejlepší zkušenosti takže můžu vřele doporučit. Ovládání přes dotykový displej se po čase stane zábavou a pokud nemáte moc velké prsty, tak ani nevyužijete přiložený stylus;)

damak*
hodnocení

Na HTC jsem slyšel taky od kamaráda samou chválu, asi se rozhodnu teda pro něj:)

hepcziiik*
hodnocení

0x

Osobně vlastním HTC Diamond2, HTC Touch Cruise a již "invalidní" Qtek 8310, takže jako HTCmaniak doporučím samozřejmě HTC.

Zkušenosti? U D2 mi občas pochybí absence ovládacího kolečka, které je na TC, jinak u všech maximální spokojenost, možnosti osobního přizpůsobení díky doinstalování potřebných aplikací vynikající. Dotykové displeje bez problémů, ochránná folie je samozřejmě nutnost, na TC mi vydržela více než rok, doporučuji si připlatit za kvalitní kousky, přeci jen výměna displeje se blíží 3000 (vlastní zkušenost :D, když jsem o něj nechtíc opřel klíče od auta, ale v tomto případě by žádná folie nepomohla... )

Využívání navigací super věc( osobně TomTom, iGo, GoogleMaps), s bluetooth, wifi či internetem jsem neobjevil problém.

díky stránkám nadšenců jde founek vypiplat opravdu k maximální spokojenosti, ale to půjde nejspíš i s Nokií, vůči které mám poněkud averzi.

Mno a taky Nokii má kde kdo, HTC přeci jen okolí zaujme *frajer*

guess*
hodnocení

0x

Osobní zkušenost nemám ani s jedním mobilem, ale již několik let razím teorii, že nic lepšího než Nokia neexistuje :)

Tak nesmyslně tupou odpověd jako je tato jsem tady ještě za ten rok snad nezažil..

guess*
hodnocení

0x

A je ještě tolik věcí, který si nezažil a třeba ani nezažiješ, mladíku :)

Každý útok je volánímo o pomoc.

O jakou pomoc jestli to není tajné..?
guess*

To bys měl vědět ty ,co tě trápí :)

Mám strach že mi nebe spadne na hlavu, ale jak to řešit..netuším.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]