Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Projektor - Lupa

Od: petrhrib odpovědí: 6 změna:

Ahoj možná jste viděli videa, jako je například:

. Moc si chci experiment vyzkoušet, vybírám si lupu, ale nevím přesně, jakou mám koupit. Pokud si už někdo něco takového vyráběl, potřeboval bych jeho pomoc. Nevíte jakou mám koupit? Případně odkaz. Za každou odpověď děkuju ;)

Projektor - Lupa

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zkusil jsem to s lupou co mi ležela ve stole a je vidět prakticky prd, je to tak tmavé, že ani text nejde přečíst, natož si na tom pouštět nějaké video. Jas jsem měl na maximum a v místnosti úplná tma.

petrhrib
hodnocení

třeba špatná lupa... *frajer*

Ne, málo světla z displeje, fyzikální zákony jsou tvrdé ;)

Nelze i z maximálně "vyjaseného" displeje něco přes lupu promítat na zeď nebo plátno, kde se to musí odrazit k pozorovateli.

Světlo ubyde tím že promítáš na větší plochu a tím, že se neodrazí všechno od projekční plochy. Ne nadarmo mají projektory světelné zdroje silnější ve stonásobkách a taky potřebují nejlépe tmu.

Nikoli. Slabé světlo. Intenzita osvětlení klesá s rostoucí vzdáleností a to kvadraticky. Tzn. že pokud metr od zdroje budeme mít referenční intenzitu promítání 100%, tak na dvoumetrové vzdálenosti to nebude úbytek na 50%, jak by se dalo čekat, ale na až 25% a tak dále.

hodnocení

0x

Takovéto pokusy jsou ztráta času :)

petrhrib
hodnocení

A proč si to myslíš?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]