Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SMS z pevné linky

Od: aza odpovědí: 5 změna:

Dobrý den. Dá se poslat SMS z pevné linky? Jak na to?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

frkotou*
hodnocení

2x

Určitě dá, ale je potřeba mít telefon k tomu určený. Já mám bezdrátovou pevnou linku, a ta to umí.

hodnocení

2x

on to ani nemusí bejt speciální telefon, existovaly i přístroje, co se zaply mezi telefon a zástrčku (viz např. tento aktuální článek: mobil.idnes.cz/...);
musí to samozřejmě umožňovat operátor, pokud mluvíme o O2, tak tuhle službu nejspíš pořád poskytuje (nějak se to dost složitě aktivovalo (to nebylo automaticky nastavený, to si musel člověk (myslím že zadarmo) objednat));
k ceně - cena odchozích SMSek byla zhruba stejná jako z mobilu, ale ten, kdo na tohle číslo SMSku poslal (odjinud než z jiného pevného telefonu O2), zaplatil násobek (asi tak 6 kaček), aniž to předem tušil (pokud si neprostudoval podrobně svůj ceník) - neboli ještě bylo potřeba na tuto zvláštnůstku při komunikaci upozorňovat, myslím, že to platilo i pro majitele SIMek O2 (a to v době, kdy obojí spadalo pod jednu firmu, což už ani neplatí), současnou situaci neznám, ale k lepšímu se asi nezměnila

nikdo*
hodnocení

2x

Umí to maximobil z Jablotronu. Má alfanumerickou klávesnici i displej na zobrazení textu odesílané i přijímané SMS.

maximobil z Jablotronu je mobil*smich*, nikoliv pevný telefon

nikdo*

Jo, to je pravda, to mi nějak nedošlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]