Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Mám starší TV Philips z r.2000.Koupil jsem si nový satelitní přijímač Synaps ZR300 a zatím funguje dobře.Jen při změně obrazu se na obrazovce objevuje vodorovná čára,která obraz smršťuje.Při dalším záběru zmizí a tak se to opakuje.Mám připojení přes kabel SINCH.Poraďte,co to může způsobovat.
Díky.
no pokud se to smrští vodorovně do čára, znamená to, že není přítomna řádková synchronizace, cožse může při přepnutí stávat, pokud se to nejěk podezřele opakuje, asi bych nejdříve zkusil vaměnit SCART kabel, možná máte očesaný kabel, co nemá všechny kontakty, ...může to rovněž dělat málo zasunutý kabel u TV nebo SAT přijímače.
Jestli jsem to dobře pochopil, tak obraz se nesmršťuje do čáry, ale objevuje se čára ( nejspíš nahoře a dole) která způsobí zmenšení obrazu, čili obraz se přepíná na širokoúhlý formát. Pohledal bych v nastavení formátu TV. Bylo by lepší propojit SCARTem, pokud to oba přístroje umožňují, SCART obsahuje mimo jiné i řídící signál na přepínání formátu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.