Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, měl bych prosbu. Kamarád by potřeboval poradit, jak často mám mazat elektromotor ve vzduchotechnice.
Jedná se o motor Typ: F 180L-4, 380/440, 22./23.5 a kamaráda by zajímalo, jak často se má motor domazat maznicemi? Je nějaké doporučení výrobce, jak často se má motor mazet? Prý, když se motor přemaže, tak může dojít ke zkratu a poškození vinutí.
P.S. A to jsem si pořád myslel, že kdo maže ten jede.
Předem děkuji za rady Kina.
Podívejte na stránku 1/39 zkraceno.cz/... tam je pár informací o mazání ložisek motorů. Ten typ motoru, vámi uváděný, se mi nezdá...dejte případně foto štítku motoru, pokud chcete více informací ohledně mazání. Písmeno "F"- třída izolace, 180L - výška hřídele, 380/440 - napájecí napětí ve Voltech, 22/23,5 proud v Ampérech?, nebo výkon v kW? Znaky jsou na přeskáčku...Taky nepíšete nic o provozování motoru, pouze vzduchotechnika (ventilátor? nebo motor chladícího kompresoru?)
Elektromotory na důležitém průmyslovém zařízení se mažou 1x týdně, pokud mají z výroby namontovány mazničky. U motorů, kde mazničky nejsou, se preventivně kontrolují ložiska a mění tuková náplň jednou za rok až rok a půl (podle odstávek zařízení). Některé firmy požadují každoroční výměnu ložisek motorů u zařízení, které je důležité pro výrobu...tyto motory jedou skoro nepřetržitě po celý rok. U vašeho známého je nejvhodnější postupovat podle doporučení výrobce motoru...pokud doporučení výrobce pro dané zařízení není, pak dle všeobecných pro motory...
co jsou tam za maznice? Štauferky nebo maznice pro tlakové mazání?
vypadá to že maznice nemá..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.