Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
mám virtuálního operátora Sazka mobile který je pod Vodafonem, jak je to s pokrytím 3G sítě? Na mém předešlém telefonu, jsem chytal 3G síť pouze ve větších městech. Moc tomu nerozumím, záleží na tom jaké mobilní telefon chytá pásma? Známý běžně mají 3G internet v mobilu furt. Bylo to tým že ten telefon nepodporoval pásma 800 a 900 MHz ( byl to číňan)? Pokud bude telefon podporovat výše zmíněné pásma, poběží mi 3G furt? Díky
Jak je to s pokrytím 3G sítě Vf, si můžete zjistit na webu Vf pod sekcí "pokrytí", tam si vyberete síť a vyjede vám podrobná mapa s relativně přesnými údaji o pokrytí včetně budov. Frekvenci 900 MHz využívá opravdu pouze Vf a opravdu ho někteří telefony nepodporují, ale nejedná se o 3G sít ale o tzn. "Turbo internet" od Vf.
800MHz je nedávno spuštěná frekvence pro LTE (4G) ...
A jak někdo výšše psal že virtuální operátoři nemají přístup k sítím LTE, tak to není pravda, operátoři jako bonerix (o2 family), Tesco mobil, MobilCZ, etc... již dávno mají zpřístupněné pásma LTE, ale Sazka Mobil zatím pokrytí nemá.
A dále jak ten stejný uživatel psal že se stejně bude brzy 3G rušit, tak to také není pravda, resp. ano mluvilo se o tom že LTE bude zpřístupněno ze 100% jak pro data, tak pro volání, etc... a že poté nebude smysl udržovat další sítě, ale je to stejný případ, jako kdysi GPRS a EDGE, a EDGE a UMTS, prostě sice je to starší technologie, ale technicky to samotné btsky nezatěžuje a ani to nevyžaduje vysoké náklady na údržbu, a alespoň to zajistí více jak 97% pokrytí mobilním signálem na území státu.
mot: To je zajímavé, že sám vodafone pár týdnů zpět po tom co vydražil šířku 10MHz na frekvencích 800MHz vydal prohlášení, že již na 900MHz nebude dále LTE provozovat/rožšiřovat, jelikož tam je z větší části stále velice zatěžované 2G a vodafone má na 900MHz pouze šířku pásma 3MHz (pro srovnání konkurence má 5-10 násobek pro své LTE). Takže co píšete je lež na frekvencích 900MHz je tzn. "turbo internet", proto také vodafone měl reklamu kde nikde nemluví o LTE internetu jako konkurence, ale pouze o turbo internetu (směs různých frekvencí), jelikož se nejedná čistě o LTE připojení.
S tím že jednou (někdy) skončí 3G nemáte pravdu, resp. "ano ono to skončí buď vlivem entropie , a nebo prostě budeme již umět komunikovat telepaticky
". Ne teď opravdu, nevím odkud vy máte informace, ale já to vím jelikož mám informace přímo od rady ČTÚ, a vím že 3G je technicky tak dokonalé, že je v podstatě bezúdržbové, a nevím kde jste vzal že je to tak šíleně náročné, drahé, zatěžuje místo (myslíte tu jednu anténku?
) etc... Ano časem možná podpora 3G sítí skončí (ale to i LTE), ale to bude nejdříve za 10-20 let, kdy už by mohlo být na světě sítě 5G které již funguje v jedné prefektuře v Japonsku a na pár místech v Jižní Korei, a je to ve fázi konečného vývoje. a to pak budou potřeba volné frekvence, ale dnes mají co se LTE týče o2 a TM již v podstatě dostěvěno, a Vodafone bude mít do 2 let také (jeslti do té doby nepadne, na základě jejího hospodaření posledních 5 let), a vyhlášení o aukcích frekvencí které momentálně patří sítím 3G nevím, rada ČTÚ nevydala žádné podobné stanovisko, a ani se v nejbližší době nechystá.
Mimochodem, sám pan Novák v minulém roce pro MfDnes řekl, že 3G tu zůstane možná i po LTE, předeším díky Single RANu (sjednocení sítí), jelikož 3G je v podstatě technicky dokonalé, jelikož přes něj de uskutečnovat jak hovory, data, tak i video hovory. A spíše než rušení 3G, čeká, že by se mohli v budoucnu rušit LTE které nahradí právě sítě 5G, jelikož tato změna není tak technicky náročná, jako tomu je u případné změny 3G na něco jiného., ale toto byla pouze jeho teorie, která ale není daleko od pravdy.
A poradím, pro příště si své téze překontrolujte, abyste tu nemátl lidi, kteří o tom opravdu nemají tucha, a přišli se zeptat jak to je. Další podrobnosti můžete najít na stránce CTU.cz
mot: Tak teď jste mě teda fakt rozesmál
, je vidět, že vy nejen že absolutně nerozumíte ICT & IT, ale navíc jste očividně jeden z těch obáváných "internetTrolls" což je vzácná (i když v dnešní době asi již moc ne) skupina lidí, co se baví a žije tím, že obtěžuje lidi (online na webu) jakýkoliv způsobem, protože pravděpodobně nic jiného nemají na práci a ven nemají s kým jít.
Nejdříve napíšete, že tomu nerozumím, a pak opíšete většinu informací, které jsem napsal já před vámi a považujete to za svoje znalosti, a myslíte si jak jste nás ostatní poučil, a přitom ani nevíte co jste napsat , a tím jste mi dal vlastně za pravdu, v tom co jsem před vámi napsal, což ale asi nemá moc žádnou váhu, protože stejně nevíte o čem jsem psal, nebo se tu vlastně vede debata.
Vystudujte nejdříve obory ICT a IT a pak můžeme vést další debatu na úrovni, a laskavě pokračujte ve svém trollingu někde jinde .
Dobrý den,
u virtuálních operátorů v naší síti LTE opravdu nefunguje. K dispozici máte 2G a 3G. Pokrytí můžete ověřit v mapě na stránce vodafone.cz/... kde vyberte 2G a 3G vrstvu, Tomáš
Ano děkuji už se v tomto celkem orientuji. Budu kupovat mobil který podporuje pásmo 800 MHz, ale 900 MHz nikoliv. Říkáte tedy že pásmo 900 MHz už se nijak nerozšiřuje a všichni budou mít 800 MHz? Protože při koupi mobilu mi jde hlavně o to, aby podporoval LTE. Nevite jak to je u T-mobile, dočetl jsem se správně že ti vysílají na frenkvenci 800 MHz?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.