Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak sestrojit vypalovačku do dřeva

Od: tokain* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, poradí někdo, jak a z čeho sestrojit vypalovačku do dřeva? Koupil jsem vypalovačku s 20ti nástavci, dost špatně se s ní dělala pyrografika, nesedla do ruky. Po dvou dnech se přepálil odpor.drát v topném tělese a bylo vymalováno. Viděl jsem podomácku vyrobené vypalovačky, jen nevím, jak na to.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

jako vypalovačku jsem používal pistolovou pájku.Ještě lepší je páječka odporová.

JABRAKA

jabraka:

obojí lze použít, ale obojí se blbě drží pro precizní vypalování, trafopáječka obzvlášť. Nejlepší je něco velikosti tužky a na konec dát smyčku z odporového drátu a tu lehce rožhavit z nějakého napájecího zdroje. Těžko radit jak to vyrobit doma, záleží jaké má tazatel možnosti, fantazii se meze nekladou...

jabraka*

Ty odporové páječky jsou perfektní tužky.Jen těžko si jde představit,levně vyrobit něco podobného.Vyrobit tužku s hrotem,který se dá vyhřát na cca 850 st C bude problém.Hrot musí tuto teplotu mít,jinak dřevo nezhnědne.Pak musí mít tepelnou kapacitu,jinak se při dotyku rychle ochladí.

JABRAKA

jabraka:

jako malý kluk jsem měl vypalovačku a jako hrot byl použit přímo kousek odporového drátu, dobře si pamatuji, že to vypalovalo mnohem lépe než trafopáječka nebo odporová páječka a to právě proto, že ten drát lze ohřát na vyšší teplotu než je hrot trafačky nebo odporové páječky - v tom si trochu odporujete ;)

tokain*
hodnocení

Je mi jasné, že to zřejmě jde přes nějaké trafo a odporový drát, ale nejsem odborník, tak jsem chtěl poradit nějaké parametry. Ale každopádně díky za odpověď.

hodnocení

0x

Jak velké věci chceš pálit? Pokud jen nějaké drobnosti, tak na aliexpressu je počíátačem řízený vypalovací laser i kolem stovky dolarů.

tokain*
hodnocení

Chci vypalovat jen drobnou pyrografiku, ale stovka dolarů je pro českého důchodce přeci jen moc.Ale díky za odpovědi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]