Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dálkově ovládaný zdroj hluku

Od: knick odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, potřeboval bych poradit jak vyrobit dálkově ovládaný přístroj, který po zmáčknutí tlačítka na dálkovém ovladači vydá silný zvuk - malá sirénka, klakson a pod. Dosah stačí do 20 metrů, na baterie. Podobně jako bezdrátový zvonek, jenže ten hraje melodie, slabě a dlouho. Možná by šel po nějaké úpravě použít. Potřebuji zmáčknout tl. - a přístroj vydá krátký silný zvuk. Byl bych móóc rád za proveditelnou radu. Díky. Zd

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

dálkově spínaná zásuvka 230V ve které bude zapnutá siréna? :)

zakus*
hodnocení

2x

Siréna na beterie s dosahem 9m, 20m

knick
hodnocení

Velmi stručná odpověď, zkoušel jsem pochopit fungování. Při otevření okna - oddělení magnetu od přístroje se spustí alarm. Dálkovým ovladačem lze asi alarm vypnout a zapnout. Funkci dalších tlačítek nevím..Pokud by šla zapnout siréna tlačítkem na dálk. ovladači a zněla by jen po dobu držení tačítka, tak by to mohlo být. Vysvětlete mi, prosím, někdo jak to funguje. Dík.

hodnocení

0x
A co k tomu použít náký uni dálkový ovládání třeba k centrálnímu zamykání osobního vozu
Ma to minusový zamykací impulsy dýlka do púl vteřiny a některý dou nastavit i na cca 2-3 vteřiny
Pokud by to nevyhovovalo dá se tím ovládat cívka relé ke který se dle požadovaného času napojí elektrolitický kondenzátor
Nebo napojíš časový relé
A na silový kontakty relé si napojíš co ti libo *palec*
doplněno 13.06.16 17:50: Sem s toho jelen bylo by dobrý popsat co vlastně zamýšlíš ,k čemu to bude a co to má dělat

joudic*
hodnocení

0x

asi vyrabite nejaky plasic, proc to musi byt dalkove, dvojlinku zariznete do travy razdva
ebay.com/...

doplněno 13.06.16 19:20:

no myslim, ze jsem odpovedel nejvice k veci, staci kliknout na odkaz a vybrat si ;)

knick
hodnocení

A ta tráva někde končí a proto dálkové ovládání..Odhad k čemu to má být je správný, ale vždycky se dotaz začne pitvat a neřeší se původní dotaz! Požaduji co jsem docela jasně napsal. Pravděpodobně ten magnetický detektor na okna by mohl fungovat, snad i ta dálk. ovládaná zásuvka, ale už je tam 230V + dráty. Ale jasně potřebuji tlačítkem "houknout". Dnes jde na dálku ovládat kdejakou hračku, tak si myslím, že kdo se vyzná, mohl by poradit k věci. Díky. Zd

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]