Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektronická cigareta - škodlivost

Od: flipan* odpovědí: 12 změna:
Dobrý den, chci se zeptat jak moc je skodlivá el. Cigareta bez nikotinu v porovnani s cigaretou, doutnikem nebo vodní dýmkou

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

host*
hodnocení

1x

Neznám to, ale vidím kolegu, který kouřil denně jednu, dvě krabičky cigaret (lezlo mu to hoooodně do peněz), ale přesně věděl, kolik toho vykouřil. U elektronické cigarety to neví, furt do drží v puse, potutelně a vychytrale se usmívá, že vyzrál na zákaz kouření. Hlavně: má hnusně, výrazně žluté zuby, jakoby měl v puse pro legraci daný měsíček ze slupky od citronu. V práci se nesoustředí, furt z toho potahuje. Je to děs, běs, komerční úspěch, výrobce na tom vydělává a proč ne, když za to lidé platějí a ještě si myslejí, že si nějak šetří zdraví. To si raději dát vepřové koleno, chleba se sádlem a cibulkou a nehulit.

slon

žluté zuby - ty by mohl mít z klasických cigaret, kávy, čaje a nečištění si jich, rozhodně ne z e-cig.*zed*Ty ostatní zaručeně prověřená fakta komentovat nebudu.

jabraka*
hodnocení

0x

Elektronická cigareta sice nevylučuje dehtové látky,ale její škodlivost tkví v hulení koncentrovaého nikotinu.Ještě dále prohlubuje závislost na kouření.

JABRAKA

slon

Jabrako, kontrolní otázka: Kdepak se bere koncentrovaný nikotin v beznikotinové náplni?

Opravdu tě nikdo nenutí se vyjadřovat k věcem, kterým evidentně nerozumíš.

jabraka*

Slon zůstane slonem.

Je jasné,že škodlivost normální cigarety tkví hlavně v dehtu,který vzniká při nedostatečném hoření cigaretové buničiny a také oxidu uhelnatém.Nakonec i uhličitém.

Kouřením se z tabáku uvolňuje nikotin,ten způsobuje závislost na kouření.Beznikotinová cigareta žádného kuřáka nedokáže zaujmout.Proto ,i kdyby některé typy cigaret nikotin neobsahovaly,tak se nestanou šlágrem.

kurakova-plice.cz/...

JABRAKA

slon

Ano, a zůstanu jím rád. Rozhodně nehodlám opisovat žblebty z pofiderních webů a budu své odpovědi opírat o fakta a vlastní zkušenosti. Ty jsi však neodpověděl na původní otázku o beznikotinové náplni. ;)

tadek
Co je to za "obrovská" koncentrace dejme tomu 1,2% nebo 1,6…% nikotinu v 98,8% nebo 98,4% PG/VG? :)

slon
hodnocení

0x

K otázce : E-cig je méně škodlivá než klasické tabákové výrobky. Zjednodušeně - z vlastní zkušenosti - pomáhá snižovat závislost na nikotinu a v mnoha případech (a doufám již brzo i v mém) na úplném oprostění se této závislosti.

tomas11*

Tak všechny kuřáky co jsem znal (a nebylo jich málo) co přešli na e-cigára se časem všichni vrátili zpět na klas. cigarety, a kouřit přestali (až na pár vyjímek) pouze ti co byli opravdu nemocní a už se nemohli pomalu ani nadechnout .A některým ani to že přestali již bohužel nepomohlo.

A některé neodradí ani nemoc.

takjan*

A spoustu se jich dožije devadesátky. Tohle určuje něco jiného.

starek
hodnocení

0x

Žlutý zuby jsou spíš z klasických cigaret a nápojů, jako kafe atd., ale ne z elektronických cigaret. Méně škodlivé jsou asi to teda taky není nějaký zázrak, ale co je v dnešní době 100% zdraví?;) Elektronická cigareta mi přijde dobrá náhražka z klasických, ať už lidi přejdou z jakéhokoliv důvodu, je tam aspoň nějaká snaha se od těch klasických distancovat. Taky mluvím z vlastní zkušenosti. Jsem e.kuřák druhým rokem na elektronické cigaretě a stalo se to pro mě takovým koníčkem. Míchání liquidů, pak je mnoho "zlepšováků" na elektronické cigarety a já si kouření užívám víc, než u normálních, kde to bylo o čistý závislosti. Tohle mě baví.

starek
hodnocení

0x

Žlutý zuby jsou spíš z klasických cigaret a nápojů, jako kafe atd., ale ne z elektronických cigaret. Méně škodlivé jsou asi to teda taky není nějaký zázrak, ale co je v dnešní době 100% zdraví?;) Elektronická cigareta mi přijde dobrá náhražka z klasických, ať už lidi přejdou z jakéhokoliv důvodu, je tam aspoň nějaká snaha se od těch klasických distancovat. Taky mluvím z vlastní zkušenosti. Jsem e.kuřák druhým rokem na elektronické cigaretě Vapour 2 a stalo se to pro mě takovým koníčkem. Míchání liquidů, pak je mnoho "zlepšováků" na elektronické cigarety a já si kouření užívám víc, než u normálních, kde to bylo o čistý závislosti. Tohle mě baví.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]