Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zapojit svářečku 380V

Od: jakel odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, mám svářečku a ta má jinou zastrčku než mám na zdi. Jde to nějak spravit? Třeba vyměnit na svářečce zástčku nebo nějakou redukci? Foto ilustrační img1.hyperinzerce.cz/...

elektromaterialy.cz/...

Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Potrebujete toto.: inkom.sk/...

doplněno 12.06.16 21:45:

Potrebuje presne to,kde som dal odkaz.Ak má dom zapojený podľa normy a má tam už 5 žilové vedenie,tak v zásuvke nesmú byť kolíky,ale len dierky pod prúdom.Na odkaze je redukcia,ktorá je už vo vnútri tak zapojená,aby to nevyhadzovalo prúdový chránič.Všetko má byť tak zapojené,aby nikdy nebol na kolíku prúd.Podľa toho je potreba upraviť aj predlžovacie káble.

podle obrázku potřebuje přesně opačnou

doplněno 12.06.16 22:36: Předpokládám že poslal fotky toho, co doma má, tedy ctyrkolikovou zásuvku a petikolikovou vidlici. Potom tedy potřebuje redukci opačnou.

hodnocení

0x

No do 4 polové zasuvky jdou zapojit spotřebiče které nepotřebují N To asi svářečka nepotřebuje takže by to šlo ALE měl by to dělat elektrikář navíc jsem viděl svářečky které jsou pouze na dvě fáze a PE takže to chce rozdělat vidlici a kouknout

doplněno 17.06.16 19:03:

tak 4 dráty a teď ještě jaké? Buď je tam 2x fáze,PE a N nebo 3x fáze a PE.typoval bych první variantu -zapojit fáze a PE ,N nechat volný

hodnocení

0x

Píšete "Foto ilustrační". Ale co skutečně máte doma? Na svářečce, na zdi...jinak vám možná pomůže až padesátá odpověď; a té se nedočkáte...dejte foto skutečného zařízení, ne ilustrační...nebo to ilustrační foto odpovídá tomu, co máte doma? To se mi nezdá...na foto je jedna vestavná čtyřpolová zásuvka 32A/380V a na druhém pětipolová vidlice k montáži třeba na nějaké zařízení...co máte na svářečce a co na přívodu? Z otázky to jasné není...nejlepší bude foto...předělat se dá všechno, jen výsledek může být různý...

doplněno 13.06.16 20:09:

Na svářečce je napevno nebo na kabelu? A pokud odšroubujete dva šrouby a sundáte ten červený kryt, uděláte fotku a dáte sem (foto drátů a svorek na tom pětikolíku na svářečce), to bude nejlepší...

doplněno 14.06.16 17:28:

Zásuvka na zdi ... TN-C; a jak je zapojeno trafo? 230V? 400V? Nevíme, není foto odkrytované části...

jakel
hodnocení

První fotka je to co mám na zdi a druhá fotka je to co mám na svářečce. Obrázky kolikově sedí.

Takže po spresneniu popisu potrebujete dať na zváračku toto: inkom.sk/... .Čo som ja hľadal,tak redukcia zo 4-kolík na 5-kolík pravdepodobne sa nevyrába,len 5 na 4-kolík.Kúpte si tú 4-kolíkovú 32A vidlicu a na nulák vo vidlici zapojte nulák a uzemnenie spolu,fázy na fázy a vymeňte to na zváračke.

takjan*

To je pěkná prasárna ve vidlici spojit N a PE.

Pokiaľ máte štvoržilové vedenie,tak sa pozríte do zásuvky kde je spojené ochrana s nulákom.

popular.fbmi.cvut.cz/...

doplněno 19.06.16 11:14:

Ako je písané nižšie je potrebné to premerať.Ja mám doma starú robenú zváračku po dedovi a tá je zapojená len na dve fázi,žiaden nulák ani ochrana.

jakel
hodnocení

Tak jsem koukal na tu vidlici u svářečky a jsou tam zapojený jen 4 dráty. Tak to by neměl být problém tam dát tu 4 kolíkovou. Stačí kopit a zapojit nebo né? Děkuji

takjan*

To jo, když je počet vodičů stejný, OK

Nemusí být pravda, je potřeba zjistit, co je zapojeno. Jsou i spotřebiče na dvě fáze+nula+PE. To by pak na čtyřkolíkovou zásuvku mohl zapojit třeba nulu nebo hůř PE do třetí fáze a má zaděláno na průser.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]