Nejste přihlášen/a.
Dobrý den dozvěděl jsem se zajímavou informaci že kapacitní dot. displej vydrží asi 2 roky,tuto informaci mám z ověřeného zdroje,ale hlava mi to nebere znám lidi kteří mají dotyk. mobil i 5 let.
A kolik let vlastně kapacitní dotykový displej vydrží?
Ono taky záleží jak se používá a co si představíte pod pojmem "vydrží" - je rozdíl pokud ho někdo bude tahat na stavby bez vnějšího krytu anebo pokud ho budete tahat v pouzdru.. samozřejmě, co se týká mechanického poškození, z funkčního hlediska nevidím proč by měl fungovat jen dva roky, mám několik telefonů již několik let a všechny jsou v pohodě... jinak je dobré rozlišovat digitizér (právě to dotykové sklo), a display, tam se u některých typů mohou vypálit obrazce
Diisplej je displej a to že je dotykový je provedno tak, že krycí sklo nebo plast má na sobě z vnitřní strany napařenou vodivé cestičky, z druhé strany je propojuje dotyk prstu, protože je to přes izolační vrstvu tak proto se tomu říká kapacitní (prst přes sklo/plast tvoří z vodivou vrstvou kapacitu) není žádný důvod, aby kapacitní displej nevydržel desítky let. Lze z jistotou říci, že pokud se mu nestane nic mechanicky, tak má životnost neomezenou
Ani vlastní displej (LCD) na tom není s životností nějak špatně, horší je to s OLED ten stárne.
Rád bych poznal ten ověřený zdroj
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.