Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DVD k ničemu?

Od: poseidon* odpovědí: 16 změna:

Zdravím Vás, je to asi 14 dní co jsem pořídil DVD rekordér... funguje skvěle, až na jednu odst podstatnou věc, naladění programů není problém, ale programy čt1,2, nova a prima nejdou se zvukem, běží jen obraz, čt 4 sport a čt 24, plus ostatní zahraniční programy které chtám, jdou normálně, i se zvukem. Při zapojení přes staré video vše šlape. myslíte že je chyba v rekordéru? Prošel sem snad vše v jeho menu ale nic sem nenašel, poradte prosím, nevím si rady co s tím, děkuji.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

james70*
hodnocení

2x

Jak jsi napsal že by to mohl být problém třeba starou televizí tak odpovídám že ano.Záleží jak je vše zapojeno,jestli přez skart nebo anténím vstupem,pokud v DVD nějaký je.Ta stará televize nemusí mít integrován český zvuk.Video má určitě český zvuk v sobě a pokud ho máš popejen přes anténí vstup tak to jede správně.Není to ten problém?Co sem třeba vložit typ a značku toho DVD,popřípadě i televize,to se pak hledá pomoc lépe.Pravdu můžou mít i ostatní co se týče nastavení zvuku v DVD ale k tomu máš snad příručku,jukni do ní a dej echo jak jsi dopadl.

poseidon*
hodnocení

DVD jsem připojoval k televizoru přes anténní vstup, i přes scart. Jedná se o DVD HOMETECH, přesný typ nevím, televizor je min. 16. let starý...

Takže pokud je to s tím českým zvukem opravdu tak, tak to nijak nespravím? Ale dva české kanály jedou normálně i se zvukem, nešlapou jen 4 základní... *nevi*

Zvuk v DVD menu jsem zkoušel a nic, a příručka je nepoužitelná.

Jsem z toho jelen *smich*

Ale rozhodně díky za tak obsáhlou odpověď, jsem díky ní o kapku moudřejší... :)

poseidon*
hodnocení

Ještě dodávám, že při připojení televize přímo na anténu, bez videa a dvd jde v pohodě, takže by český zvuk mohla mít... Popřípadě poraď jak bych to mohl zapojit tak aby to šlapalo, díky.

james70*
Tak pokud televize připojená přímo k anténě jede i s českým zvukem,pak je vše v pořádku.Často se sem vozili televize z Německa a ty měli jen německou normu zvuku - ( jinou frekvenci ).Pak bylo nutností nechat namontovat zvuk Český a to stálo tak kolem 150 kč.Takže když to celé shrnem:TV šlape i s českým zvukem,,přez video taky v pořádku.Zbývá už tedy jen DVD a v tom to celé vězí.Nevěřím že by DVD koupené v ČR neumělo Češtinu,problém je v nastavení jak již psal spider ( V podrobnostech u nastavení jednotlivých kanálů. (B/G, D/K...). a pokud né tak je problém v tom že DVD nemá český zvuk a je dotažené nejspíš z Německa jak už jsem psal.Bohužel jsi se nezmínil kde a za jakých podmínek jsi ho koupil,je nové či od někoho z ruky?Navíc ani neznáš značku onoho DVD,vlastně jen část a to znamená že jsi ho někde vykšeftoval od kamaráda nebo tak podobně...Právě jsem hledal asi tak 15 minut a jediný kam mě to zavedlo je tenhle odkaz: google.cz/... Tady je to vcelku jasný,je to mašina co není moc známá značka a lidé se jí zbavují jak jen můžou a to znamená že jsou poruchové i dost nefunkční.Už ten návod napovídá dost.Dobrý výrobek a známá značka má vždy podrobný návod v Češtině.Návod pokud je v jiné řeči doporučuju naskenovat a pokud chceš,poslat ho třeba mě nebo komukoliv kdo je ochoten ti pomoci.

james70*
hodnocení

2x

ještě mě napadla jedna věcička.Pokus se DVD napojit do VIDEA který má český zvuk a z VIDEA do TV.Netuším kolik máš kde anténích vstupů-výstupů či skart zapojení tak se pokus opatrně improvizovat v zapojení.Na VIDEU by jsi měl najít příjem - ( sygnál ) ,DVDčka a na TV příjem VIDEA. Jinak bohužel neporadím,nejsem u toho a na dálku je těžký radit pokud nemám k dispozici třeba fotky nebo tak podobně.Přeju štěstí

poseidon*
hodnocení

Zdravím. NO je to DVDčko podobný řadě "tesco výrobků". Je z Kauflandu za 2000,-. Takže ten problém asi bude v něm. Takže díky za rozlousknutí problému, ještě to zkusím nějak poštelovat s tim videem, no když to nepujde tak to nepujde. Ještě jednou díky :)

james70*

takže je vše jasný.Za 2000,- rekokordér?Tady není co řešit.Hodně štěstí

ondrasek*
hodnocení

0x

zkusim bych změnit normy

ondrasek*
hodnocení

0x

zkusim bych změnit normy

poseidon*
hodnocení

A jak bych o provedl? Díky... :)

V podrobnostech u nastavení jednotlivých kanálů. (B/G, D/K...)

poseidon*
hodnocení

Myslíte že by problém mohl být způsobený hodně starou televizí? Díky za odpovědi.

Televize je snad v pořádku, ne? Bavíme se o DVD rekordéru.

poseidon*
hodnocení

Jasně ale myslel jsem to tak, jestli třeba nepoužívá nějaký jiný(starší) druh signálu než který do ni posílá DVD rekordér. Nejsem přesto expert, jen jsem se ptal jestli je to možné... :-| Díky.

To ne, z videa ti to přeci jde a normy se jen tak nemění.

poseidon*
hodnocení

Tak čím by to mohlo být, opravdu nikdo neví? J8 už si nevím rady zkoušel sem snad všechno... *nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]